BethesdaBethesda en het moederbedrijf Zenimax hebben besloten hun steentje bij te dragen in de strijd tegen Coronavirus.

De bedrijven hebben namelijk besloten om een ​​miljoen dollar toe te wijzen om de pandemie te bestrijden, fondsen die zullen worden verdeeld tussen UNICEF, Direct Relief en andere lokale organisaties.

De uitgever is ook van plan het initiatief te begeleiden met een inzamelingsactie die wordt uitgevoerd op Twitch, waar Bethesda-medewerkers worden opgeroepen om hun franchisetitels live te spelen, zoals The Elder Scrolls, Fallout, Doom en vele anderen.

Het gebaar van solidariteit volgt dat van andere grote bedrijven die banden hebben met de videogamewereld, zoals Nintendo, dat onlangs 9500 maskers heeft gedoneerd, en Sony die in plaats daarvan een inzamelingsactie heeft opgezet.