AFIC - Vereniging van Italiaanse filmfestivals gooi eenaplicazione gratuita navigeren door de constellatie van filmfestivals die behoren tot de Vereniging en aanwezig zijn op het Italiaanse grondgebied, en ze één voor één ontdekken.

De AFIC-app, beschikbaar op Google Play e Apple Store en gerealiseerd met de bijdrage en bescherming van het directoraat-generaal Film en Audiovisueel - Ministerie van Cultureel Erfgoed en Activiteiten en Toerisme, vertegenwoordigt de natuurlijke voortzetting van de inspanningen van promotie en verspreiding van festivals die de Vereniging sinds haar oprichting heeft uitgevoerd. Een onmisbaar hulpmiddel met het oog op een steeds grotere verbinding tussen cinematografische evenementen die zich aanpassen aan nieuwe technologieën.

Met de app kun je heen en weer bewegen meer dan 75 evenementen verspreid over het schiereiland, met een snelle raadpleging van gedetailleerde kaarten voor elk evenement en een interactieve kalender die onmiddellijk het volgende festival en het dichtstbijzijnde festival in de omgeving kan laten zien. Bovendien kunt u op de hoogte blijven van nieuws uit de sector en zal het binnenkort worden uitgerust met een functie waarmee het publiek het festival waaraan het deelneemt kan evalueren.

AFIC vindt dus een extra manier om naast haar leden te blijven, niet alleen door hun behoeften en verzoeken voor de belangrijkste sectorinstellingen te ondersteunen, maar ook door een innovatief promotietool dat onderstreept de verscheidenheid en essentiële culturele waarde van elk van de vertegenwoordigde cinematografische evenementen.