Het hing in de lucht, maar hoop was de laatste die stierf: de Gamescom 2020, schetst de beurs in Keulen gewijd aan de spelwereld de klap van de coronavirus en probeert zich aan te passen aan de wereldwijde noodsituatie.

Gamescom 2020 TweetDe aankondiging kwam via de sociale kanalen van het evenement en via de organisatoren Oliver FreseFelix Falkm respectievelijk. De boodschap begint niet alleen met een verontschuldiging, maar ook met del spijt door het team, dat de afgelopen maanden hoopte de bezoekers de beste Gamescom ooit te kunnen brengen. Alles is echter niet verloren: de organisatie is al in beweging gezet om voor een waardige te zorgen substituut: via een Digitaal evenement gestreamd, Gamescom blijft het hart van gamen in de maand augustus.

En als je bang bent het kaartgeld voor de beurs te verliezen, raak dan niet in paniek: de organisatie Koelnmesse zorgt voor terugbetalingen in de komende dagen.