Le speelkamers in Italië zijn ze al meer dan een decennium bijna uitgestorven. De steeds geavanceerdere en goedkope consoles zijn begonnen met werken en het internet heeft de coup de grace gegeven. Maar aan de andere kant van de wereld zijn arcades nooit uit de mode geraakt. In Japan genieten deze plaatsen nog steeds enorm veel succes, op een manier die nu uniek is in de wereld. Veel van de Japanse arcade-ketens zijn eigendom van grote uitgevers van videogames, maar sommige onafhankelijke arcades verzetten zich nog steeds. Onder deze de Mikado van Minoru Ikeda.

Gelegen in Tokyo, vlakbij het station Takadanobaba, Mikado is een legendarische locatie voor retrogaming in de Japanse hoofdstad. Maar zoals elke niet-essentiële activiteit, werd deze legendarische arcade ook gedwongen sluiten vanwege het coronavirus. Het directe gevolg van deze gedwongen sluiting was de verticale daling van de winst. Een klap die op een vreselijk moment komt voor Ikeda, de eigenaar, die net had geïnvesteerd in het uitbreiden van zijn kleine keten van arcades naar Hiroshima en Osaka. 

Ikeda merkte daarom dat hij bijna zijn bedrijf moest sluiten vanwege een gebrek aan geld, en dus wendde hij zich tot zijn fans. Door Kampvuur, De Japanse crowdfunding-site, heeft een campagne om Mikado te redden. Bijdragen kunnen variëren tussen 500 en een miljoen yen (tussen 4 en 9.000 euro) en geven toegang tot een reeks beloningen. Deze variëren van Ikeda's eenvoudige dankzij kortingen op toekomstige spellen die in de speelkamer worden gespeeld, tot de mogelijkheid om toernooien te organiseren.

De campagne is geboren op zaterdag 11 april, en binnen een paar uur bereikte het zijn minimumdoel van 20.000.000 yen. Op dit moment bedraagt ​​het opgehaalde bedrag in totaal 26.820.271 yen 134% van de inzamelingsdoelstellinga. De fondsenwerving gaat nog 26 dagen door, maar heeft al aangetoond hoeveel de Japanners nog steeds vasthouden aan hun arcades.