Resident Evil 3-remakeResident Evil 3 Remake is een goed verkoopsucces.

Om te bevestigen dat het dezelfde Capcom is, die in een persbericht dat gisteren op haar officiële blog is gepubliceerd, heeft dat aangekondigd de verkoop van de game overschreed meer dan 2 miljoen exemplaren, verdeeld over alle platforms. Een uitstekend resultaat als je denkt dat de data relatief zijn alleen de eerste vijf dagen na publicatie van de titel.

Ondanks de kritiek op de vermeende slechte levensduur van de titel en de sterke herschrijving van de game-plot (zelfs als het een remake is ...), Resident Evil 3 Remake lijkt goed te zijn ontvangen door het publiek, althans vanuit commercieel oogpunt.

Capcom was tevreden met de reactie van de gebruiker op de release van Resident Evil 3-demo en de open bèta van Resident Evil Resistance, de asymmetrische multiplayer in het aanbod. Een reactie die volgens het bedrijf heeft bijgedragen aan het verkoopsucces van de volledig spel.

Gezien de eerste gegevens, is het gemakkelijk te voorspellen hoe Resident Evil 3 Remake wordt gelanceerd om het verkoopcijfer dat wordt behaald te overschrijden originele voorganger uit 1999, die stopte met in totaal 3.5 miljoen verkochte exemplaren.

In ieder geval blijven, net als destijds, de verkoopcijfers van het derde hoofdstuk lager dan die van het tweede: Resident Evil 2 Remake heeft recentelijk de 6.5 miljoen exemplaren overschreden verkocht tussen de fysieke en digitale markt, waarvan 3 miljoen alleen verkocht in de eerste week van lancering (aangezien het op zijn beurt lager is dan Resident Evil 7, met 3.5 miljoen exemplaren in de eerste week).

Met steeds meer hardnekkige geruchten over een Capcom die eraan werkt Resident Evil 8 e Resident Evil 4 Remakehet valt nog te bezien hoe deze gegevens de toekomstige strategieën van het bedrijf met betrekking tot de commerciële lancering van de twee titels zullen beïnvloeden.