Het is nu een feit: de Ray Tracing zal deel uitmaken van de toekomst van gaming. Microsoft heeft zijn Direct X 12 geüpdatet naar een nieuwe versie met meerdere extra functies, de Vulkan-API's kunnen ook Ray Tracing beheren en de fabrikanten van grafische engines voegen geleidelijk ondersteuning toe.

Er is ook een geïnstalleerde gebruikersbasis die van deze technologieën kan profiteren. Nvidia heeft gezegd dat er 15 miljoen RTX GPU's zijn verkocht, zowel draagbaar als vast, daarom beginnen we een grote groep te krijgen die in de loop van de tijd steeds meer zal toenemen. De productielus begint dus, wat de technologie tot een steeds grotere verspreiding zal brengen.

Minecraft met en zonder RTX is heel anders.
Het verschil tussen Aan en UIT in Minecraft is verbluffend.

Vandaar dat een van de symbolische games van deze generatie, Minecraft, zijn make-over krijgt door over te schakelen naar een ray tracing rendering-engine, waardoor de valse mythe die graphics koppelt aan games met realistische graphics zelfs een beetje wordt verdreven. Ray tracing is niets meer dan een manier om verlichting nauwkeurig te berekenen, dichter bij hoe licht zich echt gedraagt ​​en dit is erg handig in praktisch elke virtuele wereld die je wilt recreëren.

Voor Minecraft is het uitgevoerde werk uitgebreid. Het spel maakt geen gebruik van een hybride vorm van renderen, waarbij slechts één onderdeel wordt beheerd door Ray Tracing, terwijl de rest rasterberekeningen gebruikt. Hier is een Path Tracer geïmplementeerd om elk aspect van verlichting te beheren. Path Tracer is een vorm van Ray Tracing die een passage toevoegt. Het basisprincipe is hetzelfde: stralen worden vanuit de camera (het standpunt van de speler) naar de spelomgeving geschoten en hoe deze stralen worden gereflecteerd en geabsorbeerd in de omgeving, bepaalt de uiteindelijke kleur van de monitorpixel.

Hieraan wordt een willekeurige steekproef toegevoegd, ook wel de Montecarlo-methode genoemd, van de scène die u wilt tekenen. Het werkelijke resultaat is een rekenkundig zwaarder effect, maar met resultaten van veel hogere kwaliteit. Hieraan worden de klassieke materialen van Minecraft toegevoegd die volledig opnieuw zijn ontworpen. Om te kunnen functioneren in een Ray Tracing-omgeving, moeten objecten meer informatie hebben, zoals emissiviteit, oppervlakteruwheid en van welk materiaal ze eigenlijk zijn gemaakt.

Om de computationele toename te compenseren, zal het spel ook worden uitgerust met DLSS2.0, om de computationele belasting van de grafische kaarten te verminderen met behoud van een hoge uiteindelijke beeldkwaliteit. Prestaties stijgen met 70% volgens interne tests van Nvidia.

Minecraft RTX Windows 10 wordt Beta ingeschakeld 16 april met 6 RTX-werelden gebouwd door de beste makers van Minecraft-wereld om te verkennen.