Steam ControllerDe Steam Controller is ongetwijfeld een van de meest originele en tegelijkertijd controversiële gaming-randapparatuur ooit. Direct gevolg van het project "Steam Machine", waarmee Valve het concept van gaming-pc's probeerde te combineren (falen) met dat van loungeconsoles, verdeelde het Bellevue-huispad het publiek aanzienlijk onder de weinigen die de ongelooflijke aanpassingsmogelijkheden en de vele die in plaats daarvan verwierpen ze het vanwege het gebrek aan directheid voor de gemiddelde gebruiker.

Een interessant project dat zichzelf probeerde voor te stellen als dat verbindingspunt tussen de klassieke consolecontrollers en de combinatie van "muis en toetsenbord" die zo geliefd is bij pc-spelers ... die echter officieel eindigde in november laatste, wanneer alle resterende onderdelen zijn verkocht en de productie is beëindigd.

Valve lijkt zich echter als bedrijf te willen onderscheiden  nauwelijks geneigd zich over te geven met zijn minder succesvolle projecten.

tweede wat gemeld da Tyler McVicker van Valve News Networkin feite heeft Gabe Newell's bedrijf onlangs een octrooi aangevraagd voor een nieuwe Modulaire stoomcontroller.

Dit is een pad dat, op dezelfde manier als de Xbox Elite Controller, een grote mogelijkheid tot aanpassing biedt, niet alleen de mogelijkheid om verschillende soorten analoge sticks te gebruiken (bijvoorbeeld), maar ook een uitbreiding van de aanpassingsmodi waardoor je volledig kunt veranderen type invoer in een specifieke positie van het drukknoppaneel.

Zo kan een analoge stick zonder al te veel moeite geheel worden vervangen door een richtingskruis: de interne software van de controller herkent automatisch het type input dat wordt ontvangen en geeft de juiste feedback terug.

Dit is zeker een potentieel zeer interessant project dat het concept van groot aanpassingsvermogen (zelfs al is het maar software) van de originele Steam Controller probeert uit te breiden, dit keer ook naar de hardware-kant van de randapparatuur.

Kan Valve een spelervriendelijke controller maken die eindelijk voor iedereen geschikt is? We moeten gewoon wachten op nieuwe informatie erover.