In het laatste nummer van Officieel PlayStation-magazine nieuwe details werden onthuld op Geest van Tsushimaexclusief PS4 uitgaande van de 26 juni 2020.

Het titelplaatje sucker Punch het is een van de meest verwachte videogames van de komende maanden en het officiële tijdschrift van de Sony-console wilde zijn publiek meer informatie en nieuws geven.

Zoals we al weten, wordt Ghost of Tsushima een open wereld speelt zich af in het feodale Japan, tijdens de eerste Mongoolse invasie. Sucker Punch wilde vanuit historisch oogpunt zeer nauwkeurig zijn, zonder echter enige vrijheid op te geven om de voorkeur te geven verhaal, brandpunt in de structuur van het spel; bovendien heeft het softwarehuis gespecificeerd hoe het geïnspireerd is door de Akira Kurosawa film in het creëren van de sferen die opnieuw beleefd kunnen worden in een epische samoeraifilm.

De muziek wordt toevertrouwd Shigeru Umebayashi, bekende componist van soundtrackmuziek uit de Aziatische cinema, die exponentieel zal bijdragen aan de kwaliteit van het werk.

Een ander zeer interessant element is de mogelijkheid van vrij verkennen het eiland Tsushima, waar de speler zich vrij door het uitgestrekte speelgebied kan bewegen, met de mogelijkheid om duidelijk over de kampen of in het echt vijandelijke bolwerken. Bovendien zal de verkenning van het eiland het bepalen looptijd in het spel, wat zal worden gesignaleerd door een aantal indicatoren op het scherm die de dagen sinds de Mongoolse invasie zullen bijhouden.

U kunt de zwaardgevechten, als een echte samurai, of besluit om zijn toevlucht te nemen tot technieken heimelijkheid om in de schaduw te handelen met verschillende wapens en gadgets, zoals grijphaken, plakbommen en vlammende pijlen.

Sucker Punch heeft altijd de nadruk willen leggen op de sterke verhalende component van Ghost of Tsushima en hoe het verhaal echt belangrijk is in het spel: de speler heeft de keuze om zich te verbinden met bepaalde personages en hoe sommige situaties, als ze op een bepaalde manier worden beheerd, de relatie van de hoofdrolspeler Jin met anderen kunnen veranderen NPC's (bijvoorbeeld, een bepaald personage kan in eerste instantie onze bondgenoot zijn, maar als hij niet de juiste keuzes maakt, kan hij zelfs onze vijand worden).

Ghost of Tsushima lijkt echt een titel te zijn met duizend facetten en details die de totale kwaliteit van het spel positief zullen beïnvloeden.

Zoals aan het begin van het artikel gezegd, zal de titel vanaf het volgende beschikbaar zijn 26 juni, zoals te zien is in het spectaculaire verhaal trailer hieronder.