Animal Crossing: New Horizons komt op de lange zwarte lijst van de Chinese regering, die al klassiekers bevat zoals Google, Twitter, Ben Hur, The Hundred Acre Wood, persvrijheid en democratie. Het lijkt erop dat het leiderschap van de CPC, onder leiding van de opperste leider en Winnie de Poeh-imitator Xi Jinping, het gebruik van pro-Hongkongse activisten van het spel niet leuk vond, waardoor hij solidariteitsboodschappen met de protesten kon delen door (onder andere) ) gasmaskers dragen voor hun avatars. Het is altijd mogelijk dat het een vrijwillig initiatief was van distributeurs "gevoelig voor gepolitiseerde inhoud". In ieder geval vormde de Pegi 3+ -game een duidelijke bedreiging voor de grootste republiek ter wereld.

Zoals gerapporteerd door Reuters lde invoer van de voorraad werd onmiddellijk opgeschort, evenals de online distributie, net zoals Plague Inc. vorige maand schuldig was aan "illegale inhoud". Geen enkele vertegenwoordiger van de distributeurs in kwestie (Alibaba en Pinduoduo) heeft hierover officiële verklaringen afgelegd.