Riot Games heeft aangekondigd dat Twitch streaming-evenementen gewijd is aan Waardering hebben verschillende records gebroken. ze zijn 34 miljoen uur in totaal die gebruikers hebben bekeken. Verder de nieuwe titel van de makers van League of Legends heeft de recorduren bekeken in één dag voor een enkele spelcategorie.

VALORANT brak het record van uren kijken op een dag voor een enkele gamecategorie tijdens de eerste uren van de Closed Beta-lancering. Aan dit resultaat is ook een piek van 1.7 miljoen gelijktijdig verbonden gebruikers toegevoegd, een resultaat dat tweede staat na de finale van 2019 van het League of Legends Wereldkampioenschap, voor een totaal van 34 miljoen kijkuren, waarmee het een nieuw record vestigt. Riot Games werkt samen met Twitch om fans toegang te geven tot de Closed Beta, die afgelopen dinsdag 7 april begon.

“Ons hart, onze brievenbussen en onze sociale netwerken zitten vol enthousiasme voor de VALORANT Closed Beta. Op dit moment zijn we volledig gefocust op het geven van een volwaardige wereldwijde ervaring aan alle fans van competitieve tactische shooters en we leren al veel lessen. Dit is nog maar het begin van onze reis met de spelers en terwijl we onze serverinfrastructuur lanceren in deze tumultueuze tijden, kijken we ernaar uit om nog meer fans van over de hele wereld uit te nodigen om zich bij de community aan te sluiten. " 

Aantallen echt duizelingwekkend, zeker te bereiken dankzij het intelligente toegangsdistributiesysteem naar de gesloten bèta via speciale live-evenementen. Opnieuw bewijst Riot zichzelf leider van dit soort marketingmanoeuvres.