in 2019 doorbraken zeven Disney-films de grens van een miljard dollar aan inkomsten, met de niet onverschillige bijdrage van de Amerikaanse box office, maar dit jaar is de muziek anders. Volgens een Gower Street Analytics-enquête geciteerd doorHollywood Reporter de sluiting als reactie op de pandemie zal leiden tot een jaarlijkse inzameling van 6,82 miljard dollar, vergeleken met 11,4 in 2019. En dit uitgaande van een snelle groei onmiddellijk na de heropening. bij een trager herstel spreken de schattingen van 6,36 miljard, een afname van 40%, dus de laagste brutowinst sinds 1996 volgens de National Association of Theatre Owners.

De besparingen aan de kassa zijn gebaseerd op de kalender die nog steeds van kracht is waarvoor de release van leerstelling di Christopher Nolan op 16 juli, de Mulan uitgesteld tot 24 juli e Wonder Woman 1984 uitgesteld tot 14 augustus. Maar deze data kunnen nog steeds in twijfel worden getrokken op basis van het verloop van de epidemie.