Eerste concrete voorbeelden van Playstation 5: een beetje verrassend, Sony heeft de nieuwe officiële controller op zijn sociale kanalen en op de onthuld Playstation blog.

Playstation 5

Dualense, dit is de officiële naam, herziet het ontwerp van de DualShock 4 met behoud van een groot deel van zijn functies en het toevoegen van nieuwe.

“Na zorgvuldige afweging hebben we besloten de meeste elementen die de spelers zo leuk vonden aan DualShock4 intact te houden, nieuwe functies toe te voegen en het ontwerp te herzien. In discussies met de ontwikkelaars hebben we geconcludeerd dat aanraakbediening en audio niet de meeste aandacht kregen voor de meeste games. Met PS5 hebben we de mogelijkheid om te innoveren, waardoor ontwikkelaars de kans krijgen om te ontdekken hoe ver ze kunnen gaan om dat gevoel van onderdompeling via onze controller te intensiveren. Daarom hebben we haptische feedback toegevoegd, die een verscheidenheid aan krachtige sensaties toevoegt tijdens het spelen, zoals autorijden in de modder. We hebben ook adaptieve triggers toegevoegd aan de DualSense L2- en R2-knoppen, zodat je het gevoel van spanning in je acties kunt voelen, zoals een boog vasthouden om een ​​pijl te schieten. "

De sleutel Deel het is niet meer aanwezig op de controller, vervangen door dat creëren. Een knop die speciaal is ontworpen voor het maken en delen van gameplay die is gemaakt op je Playstation 5, waarvan de functies in de toekomst zullen worden verkend.

DualSense beschikt ook over een ingebouwde microfoon, handig om te profiteren van in-game spraakchats, zelfs als Sony zelf nog steeds een headset aanbeveelt voor uitgebreide gamesessies.

Playstation 5

Wat zeker opvalt zijn de tinten van de pad, zwart en wit. Een keuze die waarschijnlijk ook die van de console oproept:

“Meestal hebben onze controllers maar één kleur. Zoals je kunt zien, veranderden we deze keer van richting en besloten we om twee tonen te gebruiken. Daarnaast hebben we de positionering van de lichtbalk gewijzigd. In DualShock 4 zat het op de "tip" van de controller, nu zit het aan de zijkanten van het touchpad, waardoor het een breder uiterlijk krijgt ".

Sony warmt de motoren dus officieel op. De officiële onthulling van Playstation 5?