Als het gaat om problemen na een systeemupdate, is de eerste naam die in je opkomt Windows 10. Het besturingssysteem van Microsoft staat bekend om de bug die elke nieuwe versie lijkt te veroorzaken, dus het haalt de krantenkoppen wanneer systemen worden getroffen door vergelijkbare problemen. Apple.

Blijkbaar is de nieuwe MacOS-update, Catalina 10.15.4, heeft verschillende problemen veroorzaakt voor verschillende Apple-gebruikers sinds de release een paar weken geleden. Veelvoorkomende problemen zijn onder meer totale systeemcrashes, vooral in het geval van grote gegevensoverdrachten.

Deze kwestie is aan het licht gebracht door SoftRAID, een bedrijf dat software produceert die precies dat doet. Het lijkt er ook op dat het probleem momenteel niet kan worden opgelost. De enige oplossing is wachten op een patch van Apple.

Maar dit is niet het enige probleem dat door gebruikers wordt gemeld. Er zijn verschillende spontane herstarts geweest systeem en sommige crashes bij het sluiten van de MacBook-cover, wanneer de computer gewoon moet gaan slapen.

Deze problemen dragen bij aan het al niet erg goede reputatie voor Catalina. Vanaf de eerste dagen was de ontevredenheid van de gebruikers voelbaar zowel voor de problemen die het opleverde als voor sommige functies, zoals het gebrek aan ondersteuning voor 32-bits apps. Als de problemen aanhouden, kan deze versie van MacOS worden herinnerd als de ergste.