De overgang van de ontwikkeling van conventionele effecten naar die van effecten VR het kan tot ongemak leiden en dat is precies waarvoor het is gebeurd Klep tijdens de ontwikkeling van Halfwaardetijd: Alyx. De ontwikkelaars vertellen ons erover in een nieuw speciaal videodagboek:

Onder de verschillende problemen die zich voordeden tijdens het maken van het laatste hoofdstuk van de Half-Life for series Klep index we willen u de twee meest absurde aanbieden:

De eerste heeft te maken met het ontbreken van de legendarische titel Koevoet. Het lijkt er zelfs op dat het wapensymbool van de serie problemen veroorzaakte met de fysieke motor van de Bron-engine 2, vast komen te zitten in de deur.

De tweede betreft een vals alarm opgetreden tijdens de laatste momenten van het testen van. Sommige van deze lange hebben zichzelf gevonden geblokkeerd in sommige secties, voornamelijk in niveaus met daarin pijpen of andere obstakels hangende aan het plafond.