En na een jaar Early Access komt het onder ons aan, in zijn definitieve vorm, hyperparasiet. De game is ontwikkeld door het Italiaanse softwarehuis Troglobytes Games en misschien herinner je het je nog omdat we de kans kregen om een ​​interview te doen met de jongens van het ontwikkelteam, dat je opnieuw kunt lezen op volgende link. In deze periode ontving de titel het applaus van het publiek en verzamelde een goede reeks positieve recensies op de officiële pagina op Stoom. Laten we de voorgestelde titel analyseren en kijken of hij ons kan vangen, een beetje zoals de parasiet waaraan hij zijn naam ontleent. De geteste versie is die voor Nintendo Switch.

Het verhaal is heel eenvoudig: de wereld is binnengevallen door deze vreemde buitenaardse parasiet wiens vermogen het is om de lichamen te bezitten van de mensen die hij ontmoet. Het ultieme doel? Verover het lichaam van de gouverneur en laat alle atoomkoppen op de wereld vallen. Zoals bij veel vergelijkbare titels, is dit element slechts een overzicht van de solide gameplay-structuur die wordt gepresenteerd. Laten we eens praten over een schurkenstaten die alle traditionele canons van het genre waartoe het behoort respecteert. de permadeath houdt ons bij de hand tijdens al onze games, zoals gebeurt in titels als The Binding of Isaac, Enter the Gungeon en dergelijke, maar met een twist. De dood en de daaruit voortvloeiende start van een nieuw spel wist onze vooruitgang volledig, behalve één, wat het originele sleutelelement is waarop het hele spel is gebaseerd. Zoals hierboven vermeld, de parasiet heeft het vermogen om de lichamen van vijanden te bezitten, maar niet allemaal - althans in het begin. Om onze mogelijkheden te verruimen, komen ze precies helpen i hersenen een paar ongelukkige mensen, wiens vervoer in een speciale kamer je in staat stelt de mogelijkheid te ontnemen om het in bezit te nemen.

hyperparasiet
We beginnen alles te ontgrendelen.

Mits je een bedrag betaalt, dat toeneemt met het type vijand dat we van plan zijn te ontgrendelen, en elk daarvan heeft totaal verschillende statistieken, aanvallen en speciale vaardigheden tussen hen, waardoor een overvloed aan goed gediversifieerde benaderingen van gameplay mogelijk wordt. Op het eerste niveau vond ik mezelf bijvoorbeeld buitengewoon goed met de basketbalspeler, maar je kunt gemakkelijk een andere manier van handelen verkiezen. Dus ja, er worden in feite één en meerdere karakters gebruikt, aangezien we met één druk op de knop het lichaam in gebruik kunnen verlaten en een ander kunnen nemen. De vijanden, als ze als zodanig kunnen worden gedefinieerd, zijn daarom onze voortgangsmeter binnen HyperParasite, wiens dood niet tot het einde van het spel leidt. Om opnieuw te beginnen is het noodzakelijk dat de parasiet zelf, die aan zijn gastheer is ontsnapt, wordt geraakt, maar denk er ook aan dat, tenzij je jezelf hebt versterkt door de juiste bonussen verspreid over de levels, één schot is genoeg om onze vooruitgang te zien verdwijnen. Met deze upgrades kunt u de aanvalskracht of verdediging van de gastlichamen vergroten of de korte levensduur van de parasiet verlengen.

hyperparasiet
In de markt kunnen we bonussen of zelfs sleutels kopen om toegang te krijgen tot andere gebieden

De eerste games zijn buitengewoon moeilijk, zowel vanwege het beperkte aantal karakters om te gebruiken als voor de algemene moeilijkheidsgraad van de titel, ingesteld op zeer hoge niveaus en die een uitstekende dosis reflexen en constante aandacht vereist, die me soms bijna deed denken aan de waanzin van een kogelhel gemengd met een Miami Hotline, zonder ooit naar die bijna gekke niveaus te stromen. Het verstandige gebruik van een ziet er retro uit e sterk geïnspireerd door de futuristische smaak in de jaren 80 het biedt prettig te zien scenario's, zowel in de draagbare versie als in het dok, zelfs als ze een beetje afwijken. Er is een procedureel systeem dat de scenario's wijzigt, maar het lijkt erop dat alleen de opstelling van een reeks vooraf gedefinieerde kamers of hun oriëntatie verandert. Niets ernstigs of dat heeft invloed op het spel, het is duidelijk, je bent zo druk bezig om te overleven! Af en toe is het mogelijk om een ​​gebied tegen te komen waar een mini-baaswiens nederlaag hem duidelijk in staat stelt zijn brein te winnen en zo zijn klasse te ontgrendelen, na een forse betaling. Bedenk ook dat er een is markt in elk level, waar je upgrades en andere nuttige items kunt kopen, maar in ieder geval in het begin is het altijd beter om geld uit te geven om zoveel mogelijk personages te ontgrendelen, in totaal 60. En er is zeker geen gebrek aan bazen, aanwezig bij de einde van elk niveau. In tegenstelling tot de eerder genoemde Isaac, staan ​​in dit geval de vijanden waarmee we worden geconfronteerd vast, en op deze manier is het ook mogelijk om het aanvalspatroon goed te bestuderen om het beste van hen te krijgen in een kwestie van "een paar" pogingen, afhankelijk van onze vaardigheidsniveau.

Zelfs het oor is tevreden tijdens het spel, dankzij één soundtrack in volledige retro-futuristische stijl e dat geeft de juiste lading aan onze games. HyperParasite is een geweldige titel, zeker gevarieerd en met een originele component die in de toekomst gemakkelijk als inspiratie voor andere titels kan worden gebruikt. De jongens van Troglobytes raakten het doel, zeker niet zonder enkele minimale bramen die mogelijk zouden kunnen worden opgelost, zelfs met enkele toekomstige patches.