Hoe vreemd het ook mag lijken, de ontwikkelaars achter de titels van de Xenoblade-serie hebben hun bijdrage geleverd aan het werk erachter Animal Crossing: New Horizons.

Het Japanse softwarehuis heeft het rechtstreeks bekend gemaakt via het zijne Officiële site. Van de 2020-software waaraan hun teams hebben gewerkt, is er ook de nieuwste versie van het Nintendo-merk in kwestie. Monolith Soft staat ongeveer 13 jaar onder controle van Nintendo en Animal Crossing is niet het eerste merk waaraan ze bijdragen. In feite vinden we titels als The Legend of Zelda: Breath of the Wild, waarvoor ze substantiële hulp hebben gegeven bij het creëren van de spelwereld, Pikmin 3 e Splatoon.

Het is niet duidelijk welke taken aan Monolith zijn toegewezen, maar het is zeker dat de op jacht naar het paasei binnen New Horizons.