Een van de verschillen tussen de spellen voor één speler en de multiplayer-versies zijn dat de eerste, zodra het hoofdverhaal en de verzameling verzamelobjecten is voltooid, voor altijd kan worden verlaten, tenzij je ze om persoonlijke redenen opnieuw wilt spelen.

Verschillende discours voor multiplayer-games die, tenminste zolang de community actief is, echt oneindig kunnen zijn: dit verschil wil worden geëlimineerd door Klep door deIntelligenza Artificial.

Gedurende interview Gabe Newell, het hoofd van Valve, heeft inderdaad aangegeven hoe dankzij AI is het mogelijk om oneindige games voor één speler te maken, met kaarten en doelstellingen die in de loop van de maanden blijven toenemen, zonder dat de mens-ontwikkelaar continu hoeft te werken.

Dit zou er duidelijk een zijn zeer dure oplossing, waarvoor miljoenen dollars aan investeringen nodig zijn, maar waar op de lange termijn iedereen, zowel ontwikkelaars als spelers, baat bij heeft:

Met AI altijd aan, is het alsof er altijd mensen op uw computer wonen. Dit maakt singles games veel interessanter.

Als je een oneindig spel voor één speler bouwt, waar ik 20 uur per week speel en ondertussen wordt het steeds groter en rijker totdat ik nog eens 400 uur speel, waardoor ik plezier heb zoals de eerste 20 ... nou, ik denk dat het erg interessant is.

Momenteel alleen ideeën die er momenteel echt futuristisch uitzien. Maar vroeg of laat zou het echt kunnen gebeuren en het zou kunnen breng opnieuw de aandacht van softwarehuizen naar games voor één speler, met de kosten-batenlijn naar het laatste.

Wat vind je ervan? In de toekomst zullen we dankzij deIntelligenza Artificial?