Halfwaardetijd: Alyx is bijgewerkt door de ontwikkelaars op versie 1.2 slechts een paar uur. De gedistribueerde patch biedt, naast de correctie van verschillende bugs, een beste ondersteuning voor alle linkshandige spelers die de Valve-licentie heeft gekocht.

Het probleem kwam voort uit het beheer van het bewegingssysteem. Met de game kon de lancering beslissen welke hand het wapen moest dragen, maar mantenendo hoe gebonden ik ook ben bewegingsbesturing. Dit veroorzaakte nogal wat ergernis bij linkshandige gebruikers, die zich op het internet bevonden gebruik dezelfde hand om het wapen te hanteren en te bewegen in de spelomgeving.

Met de nieuw uitgebrachte patch is het probleem eindelijk opgelost. Het bewegingssysteem van Halfwaardetijd: Alyx het is niet langer gebonden aan de linker controller. Spelers kunnen instellingen gebruiken om beweging van het personage mogelijk te maken door invoer van de juiste controller.