Resident Evil 7 heeft een grote koerswijziging ondergaan in vergelijking met het verleden en het eerste dat in het oog springt, is duidelijk het perspectief van de eerste persoon. Meerdere keren wel Capcom hij herhaalde dat dit slechts een experiment was en dat de volgende hoofdstukken met één zullen terugkeren klassiek uitzicht, zoals we konden zien in de remakes van Resident Evil 2 en 3.

Wat we van het achtste hoofdstuk mogen verwachten, kan echter echt verrassen. Een bekende insider sprak, EsthetischGamer1, Waarin staat dat Resident Evil 8 is ongeveer vier jaar in ontwikkeling, met een output voor 2021. Van wat hij kon zien, de kwaliteit is zeer hoog, maar er zal er een zijn duidelijke breuk met het verleden, iets dat hoogstwaarschijnlijk zal hardcore fans woedend maken.

Bovendien, altijd volgens de leaker, Resident Evil 8 wordt een cross-gen titel, die het licht zal zien op zowel PlayStation 4 en Xbox One als op PlayStation 5 en Xbox Series X. Uiteraard worden we geconfronteerd met alleen maar gerucht, maar als het allemaal waar was, zouden we voor een hoofdstuk komen te staan ​​waardoor mensen veel over zichzelf gaan praten.