Het afgelopen decennium is echt verrassend gebleken voor de game-industrie, een dubbele glans doorspekt met dikke titels, nieuwe experimenten en ervaringen die de wereld van videogames in positieve of negatieve zin hebben verstoord. De competitieve scène, die ook in de gamingsector altijd is afgenomen, heeft een echte wedergeboorte meegemaakt dankzij streamingplatforms zoals Twitch of Mixer, waardoor e-sport op een steeds verrassender populariteitsniveau. Het is daarom logisch dat ontwikkelingsstudies halsoverkop zijn gestort in de productie van titels gericht op multiplayer, mogelijk competitief, om op zijn minst een deel van deze heerlijke en uitzonderlijk winstgevende cake te verdienen. Bleeding Edge probeert de aandacht te trekken door zichzelf te presenteren, niet te heimelijk "Different twin" van Overwatch, Blizzards hero shooter die de aandacht van de hele wereld heeft weten te trekken, hoewel hij momenteel op de dalende sporen van zijn gelijkenis van succes reist. Het spelconcept Ninja Theory richt zich echter niet op één component schieten in de schermutselingen maar probeert spannende hand-to-hand gevechten aan te bieden, in een poging te knipogen naar het vechtspelgenre, in wat een "Hero Brawler"gesteund door de aanwezigheid van Rahni Tucker als hoofdgevechtsontwerper, dezelfde persoon die de veelbesproken "apocriefe" Devil May Cry heeft gemaakt, die in de loop van de tijd terecht opnieuw werd geëvalueerd en die een onverwacht solide en leuke gameplay genoot.

Wanneer de Bleeding Edge-recensie komt, en wat we ervan vinden ...

Het gekke universum gecreëerd door de studie van Heavenly Sword en Hellblade biedt ons een handvol histrionische personages die sterk van elkaar verschillen, die niets anders te doen hebben dan verslaving aan cybernetische transplantaten en de wens om ze uit te buiten om anderen te schaden. Dus hier zijn de deuren van bloedige ondergrondse slagvelden klaar om - illegaal - het vervormde spel van deze absurde individuen te hosten: welkom bij Bleeding Edge.

Bleeding Edge debuteert vandaag op pc en Xbox One »Laten we het hebben over videogames

Snel, maar niet zo hectisch

Bleeding Edge is gebaseerd op kortingen 4v4 in grote arena's om de kleurrijke vaardigheden van onze avatars te tonen, die zijn onderverdeeld in drie categorieën: Aanval, ondersteuning en tank. Het is noodzakelijk om je team op de beste manier in balans te houden om klaar te zijn voor elke gebeurtenis en het is interessant om te zien hoe het vechtsysteem werkt melee weet voor elke worstelaar af te slaan. Kortom, het besturingsschema is heel eenvoudig en ontworpen om optimaal te zijn met de joypad, een optie die ook sterk wordt aanbevolen door de game zelf. Door herhaaldelijk op de X-toets te drukken kunnen we in een autocombo spelen, de A-toets wordt gebruikt om te springen terwijl Y en B twee van de drie speciale vaardigheden van ons alter-ego zijn, het drieluik wordt dan gesloten door de rechter ruggengraat RB. Met de rechter trigger kunnen we ontwijken - ten koste van het uithoudingsvermogen - en de linker zal ons het "slot" op de doelen garanderen, dankzij de linksback kunnen we onze Ultimate loslaten, in staat om het lot van een botsing drastisch te veranderen. Je verplaatsen in de enorme gamekaarten is eenvoudig, ook kunnen rekenen op een hoverboard dat op elk moment naar believen kan worden opgeroepen, de bewegingen tussen de verschillende aandachtspunten kan versnellen, en hier springt een structureel probleem van Bleeding Edge in het oog: traagheid. Springen op een futuristische "schaatsvlucht" zou een bepaald gevoel van snelheid moeten geven, maar dit is niet het geval, zeker gezien de grootte van de gamekaarten, echt enorm in vergelijking met het slijm waarmee de personages bewegen. Let wel, de botsingen werken goed om opgewonden te zijn, maar zeer zelden chaotisch, en het is noodzakelijk om niet alleen ons karakter maar ook de groepstactieken zo goed mogelijk te gebruiken om aan het einde van de wedstrijd te winnen. Bijgevolg, het vechtsysteem werkt en de commandomapping blijkt bijna uitstekend te zijn, met goede game-ontwerpoplossingen die alles op een intuïtieve manier effectief en bruikbaar maken, en zorgen voor een zekere voldoening zodra je bekend raakt met het gebruikte personage.

Afbeeldingen voor Let's see the Bleeding Edge 1/1 launch trailer

roster

Door de verschillende personages die deel uitmaken van het mozaïek van de exclusieve Microsoft in detail te analyseren, kunnen ze verder bewonderd worden luci e ombre van een titel met een hoog potentieel maar blijkbaar nog onvolwassen. Allereerst is het ontdekken van het feit dat er bij de lancering van de titel slechts 11 personages zijn een beetje een klap voor het hart, zelfs ondanks hun goede karakterisering. Bovendien moet worden opgemerkt dat de balans van het rooster momenteel niet optimaal is, waardoor de kiezen van enkele worstelaars, zonder wie de botsing aan het begin of in ieder geval veel verloren zou gaan onevenwichtig. Zero Cool - om eerlijk te zijn een beetje te veel op Overwatch's Lucio - is er een van, de enige van de drie ondersteuningen die een constante stroom van zorg en goede verdedigings- en ontwijkingsmechanismen kan garanderen. De andere twee categorieën werken iets beter en laten meer keuze over voor de groep, al moet er rekening mee worden gehouden dat je maar vier leden kunt hebben. De beste configuratie voor een team lijkt een 2-1-1 verdeeld in dubbele tanks (meestal Buttercup en El Bastardo), een genezer en een DPS te zijn, waaronder Daemon en Maeve opvallen, beide zeer flexibele karakters en in staat om de eigen ultieme om onmiddellijk een tegenstander uit de lopende strijd te elimineren. Het is duidelijk dat dit een timide analyse is die voortkomt uit de games die in deze dagen zijn uitgevoerd en gewijd zijn aan de recensie, en het is nog vroeg om te spelen in echte discussies over metagames en tierlijsten, en alles kan in de loop van de tijd veranderen, misschien zelfs in het licht van patches waarvoor is gestemd. balanceren van ervaring.

Bleeding Edge Guide: 9 tips voor de MOBA-achtige actie van Ninja Theory ...

Klaar speler 1

Het meest vals geluid van de Bleeding Edge-ervaring ligt in de inhoudelijke armoede aangeboden bij de lancering van de titel. Het tekort aan bruikbare 'helden' botst met de aanwezigheid van slechts twee spelmodidie ook op geen enkele manier verdeeld zijn gerangschikt e casual wedstrijd maar laat over aan een enkele game-optie in het hoofdmenu dat ons direct in matchmaking gooit. Deze enigszins bizarre keuze biedt spelers daarentegen, misschien onbewust, de kans om bijna te vinden ogenblikkelijk een game om in te duiken, een voordeel dat duidelijk wordt ondersteund door de cross-play tussen pc en Xbox One en door de aanwezigheid van Bleeding Edge op de gamepas. De twee modi belichamen een klassieke strijd gebaseerd op de controle van verschillende punten op de kaart (een koning van de heuvel waar de heuvel vaak beweegt, om zo te zeggen) en een verzameling, iets complexer. In deze tweede modus is het spel verdeeld in twee fasen, in de eerste wordt opgeroepen om energiecellen te vernietigen en vervolgens de bollen te verzamelen die erin zitten - met het risico dat als ze eenmaal door de vijanden zijn KO'd, deze ze kunnen stelen - terwijl in de ten tweede moet je de buit op specifieke punten afleveren om de punten te verwerven die nodig zijn om het spel te winnen. Hoewel de kaarten zichzelf op een heel andere manier proberen te karakteriseren en ook gevaren voor het milieu tussen ons en de overwinning plaatsen - die indien nodig kunnen worden uitgebuit om tegenstanders te doden - verandert het gevoel nauwelijks tussen de verschillende spelarena's en zal dat bijna nooit gebeuren. verschillende strategie volgens het veld.

tier17

Modulaire opbouw

Een kleine vermelding in het personalisatiesysteem is een must, hoewel het moeilijk te dateren is definieer het belang die de laatste zal hebben in de algehele ervaring. In tegenstelling tot de Blizzard-titel (of Paladins), concentreert Bleeding Edge zich niet alleen op de esthetische 'aanpassing' van krijgers, maar stelt het ons in staat, spel na spel, ervaring op te doen voor ons en voor de personages die we in het spel gebruiken, door modules te verwerven die kunnen op een passieve manier de kenmerken van onze avatar vergroten of zijn vaardigheden verbeteren. Je kunt maximaal drie verschillende modules uitrusten en ze naar eigen inzicht combineren, zodat je voor elke wedstrijd verschillende sets kunt maken. Het idee is intrigerend en het kan een interessant punt blijken te zijn ten gunste van de ervaring, maar ook een tweesnijdend zwaard als sommige van deze modules onmisbaar blijken te zijn voor een bepaalde jager.

x

Para bellum

De levendige en grillige wereld van Bleeding Edge presenteert personages goed gekarakteriseerd, zowel in design als in hun modellen, mede dankzij een esthetisch filter dat verwijst naar celschaduw, verzorgd en met een groot aantal details. Hetzelfde kan niet gezegd worden voor de kaarten, die ondanks dat ze technisch goed gemaakt zijn, het bijtmiddel missen dat de excentrieke uitdagers protagonisten van de titel onderscheidt. De animaties zijn erg goed, functioneel maar niet begraven door onnodige franjes en franjes, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van de dynamiek van de botsingen. De toegebrachte slagen missen vaak kracht en impact, vooral de meer "corpulente" slagen, en laten een beetje over een slechte smaak in de mond eenmaal gedaan. De "speciale" effecten en de deeltjes van de verschillende speciale bewegingen van de personages zijn goed. De soundtrack is uitstekend, scherp en boeiend met zijn vervormde elektronische geluiden, die het karakter van het werk volledig onderstrepen. De ervaring blijkt behoorlijk solide te zijn in termen van framerate, die slechts een paar keer heeft gewankeld - en alleen op een kaart, vreemd genoeg - maar die anders stevig vast blijft houden aan 60 fps per secondeof. Het zicht is bevredigend en aangenaam, terwijl het wonder niet roept.

Boterbloem

Anarchie heerst

Uiteindelijk is Bleeding Edge een succesvol product metà. Op zichzelf werkt het spel, vermaakt en vermaakt het, maar wordt gepresenteerd in een vorm met een ritme dat te meelevend is en beslist gebrek aan inhoud, kortom: het "nieuwigheidseffect" zal waarschijnlijk snel opraken en dat de aantrekkingskracht van de titel ook zal verdwijnen plotseling. Het is nog te vroeg om definitief conclusies te trekken, alle titels gericht op het online deel van de rest hebben wat tijd nodig om te "settelen" en al hun azen achter de hand te laten zien, maar vandaag is het gevoel dat de titel van Ninja Theory is nog in bèta. Als de vraag simpelweg is: 'Bleeding Edge is een goed spel?' Het antwoord is absoluut "Ja", omdat het een goed onderhouden en goed geregisseerd werk is, terwijl het tegelijkertijd moeilijk is om de aankoop aan te bevelen aan iemand zonder een Game Pass en daardoor de nieuwe Microsoft exclusief een kans kan geven, die Ik moet nog steeds bedanken voor het geven van de code waarmee het mogelijk was om dit artikel te schrijven. De waarheid is dat ik oprecht hoop dat Bleeding Edge kan vliegen en zijn volledige potentieel kan laten zien. Ninja Theory heeft een titel gemaakt vol charisma en met een goede basis, maar het grootste deel van het werk komt nu, om je wezen in leven te houden door het te blijven vullen met inhoud, personages, kaarten, modaliteiten en alles dat kan maken wat helder schijnt vandaag is het nog steeds een ruwe diamant.

We danken Hadriel- en Vivaldi-gebruikers voor de online ondersteuning als teamgenoten, essentieel voor het schrijven van dit artikel.