Xenoblade Chronicles Definitive Edition, de nieuwe versie van de Jrpg-weblog Monolith Soft, ziet er mooier uit dan ooit in deze videovergelijking.

Vergeleken met de Nintendo Wii-versie en met die voor de New Nintendo 3DS, toont de Definitive Edition verschillende stappen vooruit vanuit grafisch oogpunt. Zoals je kunt zien, de nieuwe verlichting geeft een geheel nieuwe look aan de titel waardoor deze extreem actueel is.

Zoals eerder aangekondigd in Dit artikel, zal de nieuwe versie er ook van genieten soundtrack herschikt voor de gelegenheid en eentotaal gereviseerde interface. Ook te vermelden, zoals aangekondigd in de Nintendo Direct Mini, wordt de toevoeging van een nieuw hoofdstuk genoemd Toekomst verbonden, dat de Xenoblade Chronicles en het in 2017 uitgebrachte vervolg zou moeten overbruggen, ook voor Nintendo Switch.

De releasedatum van Xenoblade Chronicles Definitive Edition is voorzien op 29 mei 2020.