We weten allemaal dat internet voor sommigen een geweldige plek kan zijn hel voor anderen. Trekken het is geen uitzondering en gevallen van streamers binnengevallen giftige en onbeleefde gebruikers ze nemen met de dag toe.

Het streamingplatform heeft daarom een aantal tools geïmplementeerd zodat hun makers van inhoud zichzelf nog effectiever kunnen verdedigen. Vanaf de komende uren zullen de mensen zijn die worden geblokkeerd voor ongepast gedrag automatisch verwijderd door volgers van het eerder genoemde kanaal. Alsof dat nog niet genoeg is, en dit is misschien wel de belangrijkste nieuwigheid, de ban wordt verbonden met het IP-adres van het onderwerp in kwestie en niet langer gewoon op de rekening. Op deze manier is er een rem (zelfs als dit blok nog steeds gemakkelijk te omzeilen is, het is goed om het te specificeren), om de dubbele accounts te gebruiken die doorgaan met de kleine deugdzame missie van belediging in de chat van een streaming waarvan je al bent verwijderd.

Hoewel deze maatregelen geenszins 360-gradenresoluties zijn, vertegenwoordigen ze nog steeds de wil van Twitch vecht tegen onaangename situaties zoals de hierboven beschreven. Momenteel zijn dergelijke tools binnen implementatiefase. Ze zouden echter binnen enkele uren al operationeel moeten zijn.