STOCKHOLM– (BUSINESS WIRE) –De raad van bestuur van G5 Entertainment AB (publ) (de "Vennootschap" of "G5 Entertainment") heeft besloten om de inkoop van gewone aandelen te starten door middel van autorisatie door de Algemene Vergadering van 8 mei in de Vennootschap 2019. Het doel van de autorisatie is om de Raad van Bestuur meer mogelijkheden te bieden om de kapitaalstructuur van de Vennootschap van tijd tot tijd aan de kapitaalvereisten aan te passen en zo bij te dragen aan een grotere aandeelhouderswaarde. Verder is het doel van de machtiging om de Vennootschap in staat te stellen haar kapitaalvereisten voortdurend aan te passen en de Raad in staat te stellen aandelen over te dragen in verband met overnames van bedrijven door middel van betaling in de vorm van eigen gewone aandelen van de Vennootschap.

Inkoop van gewone aandelen kan één of meermaals worden uitgevoerd tot het einde van de volgende jaarlijkse algemene vergadering van de vennootschap op 8 juni 2020. Het bezit van eigen aandelen mag echter nooit overeenkomen met meer dan tien (10 ) procent van het totale aantal aandelen in de vennootschap. Aangezien de Vennootschap reeds 260,000 eigen aandelen C heeft, mag de Vennootschap maximaal 668,135 gewone aandelen inkopen. Inkoop zal op elk moment plaatsvinden tegen een prijs per aandeel binnen de prijsklasse van Nasdaq Stockholm, wat betekent het interval tussen de huidige hoogste aankoopprijs en de laagste verkoopprijs die regelmatig door Nasdaq Stockholm wordt gepubliceerd. De betaling van de aandelen wordt contant betaald.

G5 Entertainment heeft ABG Sundal Collier AB opgedragen om namens de Vennootschap gewone aandelen in te kopen.

Op de datum van aankondiging van dit persbericht bezit de Vennootschap 260,000 eigen aandelen C en 0 eigen gewone aandelen, wat overeenkomt met 2.8 procent van het totale aantal aandelen in de Vennootschap.

Deze informatie is informatie die G5 Entertainment AB verplicht is openbaar te maken onder de EU Market Abuse Regulation. De informatie is voor publicatie ingediend via het bureau van de bovengenoemde contactpersoon op 08 maart 30 om 27 uur (CET).

Over G5 Entertainment

G5 Entertainment AB (publ) ontwikkelt en publiceert gratis games van hoge kwaliteit voor zowel smartphones als tablets die gezinsvriendelijk, gemakkelijk te leren en gericht zijn op het breedste publiek van zowel ervaren als beginnende spelers. De groep distribueert hun games via de Apple, Google, Amazon en Windows-applicatiewinkels. Het portfolio van het bedrijf omvat populaire spellen zoals Hidden City®, Jewels of Rome®, Mahjong Journey®, Homicide Squad®, The Secret Society® en Wordplay: Train je hersenen.

Via haar hoofdvestiging G5 Entertainment AB (Publ) is de G5 Entertainment Group openbaar genoteerd op de Nasdaq Stockholm-hoofdmarkt midcap onder het handelssymbool G5EN.ST. G5 Entertainment staat al zes jaar op rij in Deloitte's Top 500 van snelst groeiende technologiebedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Meer informatie over G5 Entertainment is te vinden op http://www.g5e.com/corporate

Contacten

Stefan Wikstrand, CFO, +46 76 00 11 11 5

Bron BEDRIJFSDRAAD