Ik denk niet dat er presentaties nodig zijn over het immense werk van Eiichirō Oda: een van de beroemdste en langstlevende manga ter wereld heeft de afgelopen decennia miljoenen fans veroverd met anime, merchandisingartikelen en videogames, natuurlijk. One Piece: Pirate Warriors 4 hij kwam ook aan Nintendo Switch (geteste versie) en wat het biedt, verschilt niet veel van wat wordt verwacht: een musou die zich afspeelt in het universum van One Piece.

Met alle beperkingen die het genre biedt, zien we ons in deze Pirate Warriors 4 daarom voordoen als de hoofdpersonen van de serie (43 met anderen die aankomen via DLC) om één doel te bereiken: word de koning van piraten.

Als we dit doel combineren met het musou-genre, begrijpen we hoe alles wordt geserveerd op een zilveren schaal: onderweg vinden we duizenden vijanden om te verslaan met min of meer verwoestende combo's, speciale aanvallen en vernietiging van de omgeving. Een van de dingen die ik het leukst vond in dit spel is inderdaad interactiviteit met onze omgeving: het is duidelijk, niets verbazingwekkends of dat respecteert de regels van de natuurkunde, maar het zien van vijanden die tegen gebouwen worden gegooid die daardoor uit elkaar vallen, geeft een mooi gevoel van kracht aan wat we doen.

De gameplay van One Piece: Pirate Warriors 4, uiteindelijk is het allemaal hier, volgens de regel van musou: we zijn binnen vrij grote kaarten, onderverdeeld in gebieden, waar een groot aantal vijanden in overvloed is, van wie AI is enigszins beperkt, (voor een uitdagende uitdaging raad ik tenminste aan om op maximale moeilijkheidsgraad te spelen) klaar om gevuld te worden met stoten, stoten, zwaarden en trappen, gebaseerd op de piraat die we kiezen.

In de loop van het niveau dat je hebt verschillende doelstellingen variërend van het doden van een bepaald aantal vijanden tot het begeleiden van iemand of het vernietigen van gebouwen, tot het laatste gevecht met de baas van dat gebied. Zoals gezegd, niets origineels en dat kan zoveel fascineren, maar het is iets dat de musou betreft en, inderdaad, Koei Tecmo is erin geslaagd om het nog leuker te maken hoeveel de naam van het genre met zich meebrengt.

We beginnen duidelijk vanuit een fundamentele vraag, of bijna: One Piece: Pirate Warriors 4 is bedoeld voor fans van de opera, gevangen door de verhalende gebeurtenissen, door de uitstekende karakterisering van de personages en door hun movesets die hun vechtstijl perfect weerspiegelen. Het herbeleven van de gebeurtenissen in Alabasta, Enies Lobby, de Whitebeard War, Towards the New World en Whole Cake Island (plus een zesde sage die speciaal voor de game is gemaakt) maakt elke fan blij die zo door de titel heen kan reviewen, alles de leukste, meest trieste en epische verhalen van dit avontuur.

Wat Koei Tecmo perfect heeft weten te doen, is transformeer de essentie van de manga / anime in een videogame, zo erg zelfs dat de uitstekende geanimeerde scènes het hart ontvoeren, net zoals de papieren of geanimeerde versie dat in zijn tijd deed.

Het spreekt voor zich dat degenen die nooit geïnteresseerd zijn geweest in het werk, maar om een ​​mysterieuze reden wel geïnteresseerd zijn in het spel, al deze emoties kwijtraken, hoezeer ze het verhaal 'voor het eerst' volgen via One Piece: Pirate Warriors 4 is ook niet slecht. Natuurlijk, veel subplots zijn overgeslagen, de personages worden niet diepgaand bestudeerd en alles wat er gebeurde vóór wat in dit hoofdstuk wordt verteld, wordt verteld door middel van flashbacks die ons de algemene situatie doen begrijpen, maar niet in het minst de emotionele impact bereiken die het oorspronkelijke werk heeft.

Hoe dan ook, door het spel als zodanig te evalueren, de geboden ervaring is zeker uitstekend, met een goede variëteit aan situaties en een zekere diepgang die je in een repetitief genre als muziek alleen maar goed kunt doen. Naast de Adventure-modus waarmee u de gebeurtenissen in de geschiedenis kunt volgen, we hebben de Treasury-dagboek, een soort tweede avontuur, maar met missies die van elkaar zijn losgekoppeld, waarin je de kleding van een piraat naar keuze kunt pakken (indien ontgrendeld) en door kunt gaan met de missies door bessen en vaardigheidspunten te verzamelen die nuttig zijn om te ontgrendelen upgrades, bekwaamheid e speciale aanvallen.

Elk personage heeft zijn eigen bijzonderheden, met speciale aanvallen die de karakterisering van piraten eren. Pas ze aan volgens onze vechtstijl en het maximaliseren ervan tot het maximum geeft veel extra speeluren.

Uit technisch oogpunt, herinnerend dat die kop de Nintendo Switch-versie is, worden we geconfronteerd met een good job. De veelhoekige modellen van de personages zijn uitstekend, terwijl de instellingen zeker minder impactvol zijn. De vijanden, zoals typisch in musou, zijn allemaal hetzelfde, maar wat op prijs gesteld moet worden is dat ondanks de honderden vijanden op het scherm, de framerate altijd redelijk stabiel blijft, met een gemiddelde van 30fps. In gedockt is de resolutie 900p en hoewel we visueel gezien niet voor iets spectaculairs staan, spelen we met plezier.

De situatie verandert in de laptop, waar de framesnelheid stabiel blijft, maar de resolutie drastisch daalt, waardoor alles op de meest drukke momenten erg chaotisch wordt; in stilstaande scènes is het dat ook aliasing is behoorlijk gemarkeerd.

Niets te melden over de geluidssector, waar we een vinden uitstekende Japanse nasynchronisatie, geluidseffecten en OST geschikt voor de context.

One Piece: Pirate Warriors 4 heeft alle beperkingen die een musou kan hebben, maar Koei Tecmo heeft ze goed kunnen "verbergen", waardoor alles gevarieerder is dankzij de uitstekende basis die het werk van Eiichirō Oda biedt: fans van de opera kunnen dit hoofdstuk zonder enige twijfel kopen , vooral als ze de top drie leuk vonden, wetende dat deze vierde verbetert alles wat we in het verleden hebben gehad.

Ik raad het kopen aan aan degenen die geen fan zijn van One Piece: niet omdat het spel het niet verdient of niet kan entertainen (integendeel), maar omdat zo'n werk is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor fans, degenen die vooral de herhaling van het genre in de gaten houden.