Microsoft heeft zojuist via zijn Italiaanse divisie steun aangekondigd voor deCoronavirus noodgeval waar het land nu doorheen gaat.

In de schotel zijn er verschillende initiatieven om bedrijven en studenten te ondersteunen, waarbij de opmerkelijke technologieën beschikbaar worden gesteld aan het bedrijf gevestigd in Redmond, evenals verschillende donaties gericht op het ondersteunen van de volksgezondheid.

In een historisch onzeker en delicaat moment als het huidige, Microsoft Italië bevestigt zijn inzet op het grondgebied en kondig er een aan reeks maatregelen om het land te helpen om te gaan met de aanhoudende gezondheidsnoodsituatie.

Allereerst donaties om diegenen te ondersteunen die met deze frontliniecrisis worden geconfronteerd: Microsoft Italië heeft gedoneerd Francesca Rava Foundation een cijfer gelijk aan 70.000 euro die zal worden gebruikt voor de aankoop en tijdige levering van apparatuur voor het opzetten van de nieuwe Intensive Care Unit van de Milan Polyclinic. Met de donatie kunnen enkele machines en gereedschappen worden gekocht die nodig zijn om de nieuwe ruimte van het Milanese ziekenhuis volledig operationeel te maken. anders 30.000 euro vandaan vrijwillige donaties van Microsoft-medewerkers via het Rete del Dono-platform zullen ze in plaats daarvan worden gedoneerd Italiaans Rode Kruis.

Deze initiatieven maken deel uit van een groter project waarbij Microsoft zich rechtstreeks in heel Italië inzet om de bedrijfscontinuïteit te garanderen voor bedrijven die nog steeds kunnen werken en om het recht op studie te garanderen voor studenten die in dit noodgeval niet naar school. In deze context, in feite, Microsoft Italia heeft haar technologie, haar vaardigheden en haar experts beschikbaar gesteld, ondersteund door het ecosysteem van de partner en in samenwerking met de instellingen, om organisaties, universiteiten en onderwijsinstellingen te helpen snel de meest geschikte oplossingen voor werken en studeren op afstand te implementeren.

Enerzijds ondersteunt Microsoft bedrijven in het hele land om slim werken mogelijk te maken, door gratis toegang te bieden tot het Microsoft Teams-samenwerkingsplatform - een strategische tool om nieuwe manieren van werken op afstand mogelijk te maken, die onlangs 44 bereikte. miljoenen dagelijkse gebruikers - en door samen met hun ecosysteem van partners deel te nemen aan het solidariteitsproject Flexible Working, een informatie- en serviceplatform, waar organisaties in het land alle nuttige bronnen kunnen vinden - technische, methodologische en gebruiksdocumentatie - om te begrijpen de voordelen van slim werken en toegang tot gratis installatieservices om snel de beste oplossing aan te nemen op basis van uw behoeften.

Aan de andere kant werkt het Microsoft Education-team samen met het ministerie van Onderwijs en de regionale schoolkantoren om scholen van alle niveaus in het hele land te helpen de levering van afstandslessen te versnellen en studenten zo niet in staat te stellen de opleiding moeten onderbreken. Het doet dit via een task force van experts en een druk webinarprogramma om leraren en schoolmanagers te begeleiden om het meeste uit de Office365 Education-functies te halen, of een pakket programma's en applicaties, altijd gratis beschikbaar, in staat om hun eigen te transformeren klas in een digitaal klaslokaal. Momenteel zijn er 40.000 leerkrachten en schoolleiders bereikt.

Zelfs Microsoft heeft daarom op dit moeilijke moment het veld betreden. De gezondheidsnoodsituatie kan de komende maanden veranderen in economische noodsituatie. Steun aan bedrijven in de sector, of in ieder geval het gebruik van de producten in kwestie, zou daarom aanzienlijk kunnen profiteren van deze manoeuvre.