Het huidige spellandschap is bezaaid met talloze titels indie, waarvan er vele helaas niet naar voren komen en hun potentieel de juiste waarde geven. Sommige games hebben echter alles wat ze nodig hebben om zich te onderscheiden van de rest en verdienen een plaats in je verzameling, fysiek of digitaal. Geloof me als ik je dat vertel Songbird-symfonie is er precies een van. Het is een onafhankelijke titel, ontwikkeld door de jongens van Joysteak Studios voor PS4, Xbox One, Nintendo Switch en pc, verkrijgbaar vanaf afgelopen zomer.

Onze oorsprong ontdekken

In Songbird Symphony spelen we de rol van BIRB, een kleine vogel die bijzonder getalenteerd is in zingen. Onze belangrijkste taak is om de protagonist, aangenomen door een pauw genaamd Pea, te helpen de zijne te ontdekken ware oorsprong. Allemaal tijdens een reis van ritme en melodie. Gedreven door de wens om zijn ouders te leren kennen, wordt Birb door de wijze uil naar verschillende gebieden gestuurd om nieuwe muzieknoten te leren. Deze zijn handig voor het activeren van a oud artefact die de macht heeft om de ouders van de gracieuze hoofdrolspeler te identificeren. Een verhalende plot die zeker niet een van de meest originele is, en die inderdaad een patroon aanneemt dat veel wordt gebruikt in tal van amusementswerken. Het verhaal is echter goed verteldworden alle personages breed gekarakteriseerd en worden de gebeurtenissen prettig gevolgd. Er is ook een grote scène opname, zeker telefonisch en voorspelbaar, maar dat voegt toch diepte toe aan een verhaallijn zeker geldig.

Songbird-symfonie

Tussen sprongen, puzzels en liedjes

De echte bijzonderheid van Songbird Symphony ligt echter in het gamegenre. De titel is in alle opzichten een mengen van twee extreem populaire genres: i puzzel platformgame en de meest ritme spel. Aan de ene kant bestaan ​​de spelniveaus in feite voornamelijk uit omgevingspuzzels - waarvan sommige onze vindingrijkheid aanzienlijk weten te boeien - het hart van de titel wordt vertegenwoordigd door de talrijke muzikale uitdagingen met de verschillende personages die Birb tijdens zijn avontuur tegenkomt. Deze uitdagingen, aanvankelijk eenvoudige warming-ups, terwijl je doorgaat in de geschiedenis worden beslist moeilijker en uitdagend. Dit komt vooral omdat de nieuwe noten die van tijd tot tijd worden ontgrendeld combinaties creëren altijd anders, en verhoog ook het aantal schermknoppen waarmee we kunnen communiceren. Vooruitgaan in het spel, dus de reactiviteit van onze reflexen en vooral die van ons coördinatie ze worden geleidelijk aan op de proef gesteld, totdat het uitdagingen worden zeker boeiend. Er moet echter worden gezegd dat er in het spel geen mogelijkheid is om over te spelen. Alle uitdagen geluid is voltooid voor de pure en eenvoudige smaak van verkrijgen de best mogelijke score. Dit is echter verre van een punt ertegen. Niet kunnen sterven in Songbird Symphony weegt niet, gezien het soort spellicht en spensierata die de titel voorstelt.

Songbird-symfonie

Niet-lineaire paden en scenario's

Binnen Songbird Symphony bestaan ​​de levels waar Bird en wij spelers mee te maken hebben, uit levels op verschillende verdiepingen. In hetzelfde moeten we verschillende oplossen omgevingspuzzels van toenemende moeilijkheidsgraad. In feite varieert het van eenvoudige, min of meer lineaire paden tot echte puzzels die desalniettemin bijzonder moeilijk of frustrerend blijken te zijn. doel aan wie de titel is gericht. Natuurlijk, zelfs als je geen oneindig complexe of veeleisende puzzels hoeft te verwachten, is de ruggengraat van de voorgestelde uitdagingen zeker firma en in staat om aan het scherm te blijven plakken. Op bepaalde punten kan het zelfs gebeuren dat het vijf minuten stil blijft liggen om de juiste tijd te nemen om de meest sympathieke oplossing voor het ploegprobleem te bedenken. Om een level ontwerp echt ottimo het zijn dan verschillende verzamelobjecten, waaronder veren, die vaak in te vinden zijn geheime passages verborgen door onzichtbare muren. De citaten en verwijzingen naar metroidvania, vooral advertentie Hollow Knightzijn in dit verband bijzonder duidelijk en duidelijk, maar altijd en in ieder geval goed gemaakt en beslist waardeerde.

Songbird-symfonie

Esthetisch en technisch aantrekkelijk

We blijven Songbird Symphony analyseren vanuit een esthetisch oogpunt aangenaam verrast. De stijl voorgesteld in pixel art het overmeestert de oude platformgames voor GBA en Nintendo DS, en geeft dat gevoel bitterzoet di nostalgie wat tegelijkertijd een streling op het gezicht en een klap op het hart is. Het ontwerp van elk personage is origineel, schattig, geïnspireerd en blijft gemakkelijk in het geheugen gegrift. De levels zijn kleurrijk, levendig en dynamisch. Zelfs technisch gezien verdedigt de titel zich op een bepaalde manier onberispelijk. In feite draait het stabiel op de vaste 60 FPS en vertoont het geen vertragingen, framedalingen of enige onzekerheden.

Songbird-symfonie

Iedereen is op zoek naar een plek waar ze zich thuis voelen

Songbird Symphony is er een kleine parel die iedereen moet ontdekken en zorgvuldig moet bewaren. Het vertegenwoordigt zeker geen bijzonder rijke of complexe titel, maar het is zeker in staat om een ​​boeiende en fascinerende ervaring tot leven te wekken die de juiste snaren weet te raken, in de eerste plaats van emotionele mensen e gevoelig. Als je het afgelopen juli niet hebt gedaan, haal het dan zo snel mogelijk terug en help de kleine Birb om zijn oorsprong te herontdekken. De kwaliteit van het werk van de jongens Joysteak Studios rechtvaardigt en maakt de verkoopprijs absoluut verwaarloosbaar, van slechts € 14,99. Je hebt echt geen excuus: laat je meeslepen, opgewonden en begeleid door de muziek van Birb en zijn vrienden, want ik verzeker je dat als je eenmaal begint te luisteren het echt is nauwelijks wil je stoppen.