Riot Games onthuld in een persbericht de lanceringsdatum en details van de inhoud van Teamfight-tactiek, PvP strategische autobattler vorig jaar uitgebracht op pc, in zijn versie voor iOS- en Android-apparaten. De titel zal daarom beschikbaar zijn om te downloaden op Google Play Store en App Store vanaf morgen, donderdag 19 maart 2020.

TFT op mobiele apparaten omvat de mogelijkheid om samen met gebruikers van de titel op pc te spelen, waardoor spelers van de twee platforms op verschillende apparaten kunnen concurreren. TFT zal worden uitgebracht voor mobiele apparaten, samen met het nieuwe inhoudspakket, "Galaxies", dat ruimte- en sterrenthema League-kampioenen, nieuwe aanpassingsopties en Mini Legends, door spelers bestuurde game-avatars, bevat. Het bevindt zich momenteel in sommige regio's in een gesloten bèta. 

Bij het afsluiten heeft TFT Mobile de volgende nieuwe functies:

  • Pass Galaxies en Pass + Galaxies (functies gebaseerd op vooruitgang, respectievelijk gratis en betaald, waarmee spelers content kunnen ontgrendelen tijdens het spelen)
  • Boom! Galaxy-thema (aangepaste schade-animaties)
  • Multiplatform-game op pc / mobiele apparaten
  • Tutorial voor nieuwe spelers (op mobiele apparaten)

Het bevat ook bestaande TFT-functies op pc:

  • Mini Legends of Galaxies (avatars voor aangepaste spelers)
  • Arena-aspecten met een Galaxy-thema
  • Gerangschikt spel

Teamfight Tactics is een strategische titel waarin spelers direct worden ingezet Champions of League of Legends. Een zijn autobattler, in het betreffende spel is de belangrijke fase van de wedstrijd die van de positionering van de eenheden, aangezien het daadwerkelijke gevecht automatisch wordt uitgevoerd. Waarschijnlijk is de mobiele omgeving voor het type videogame in kwestie het natuurlijke en optimale platform voor gebruik.