De aankondiging van het gerelateerde nieuws naar het Jaar van de Feniks in Hearthstone, gisteren plaatsvond samen met de patch notes, is misschien wel het belangrijkste sinds de geboorte van het kaartspel. Voor het eerst  Blizzard zal een klasse toevoegen, het spel van demonen, tijdens het spel, zal de klasse van de priester herbouwen vanaf de basis, het classificatiesysteem van de competitieve modus zal revolutionair veranderen en sommige legendarische kaarten zullen in alle opzichten de Oude glorie. Maar eerst iets anders.

De roadmap van het jaar van de Phoenix

Illidan betreedt het veld

Een paar dagen geleden kwam het nieuws dat Blizzard een nieuwe klasse aan Hearthstone zou toevoegen. De demonenjager (Demon's Hunter) die als held zal hebben Illidan, het wordt een klasse gebaseerd op enorme demonen met een heldenkracht die de aanval met 1 verhoogt. We zullen ook een vrij dek van deze nieuwe klasse met de komst van de nieuwe uitbreiding, waarmee de proloog van het avontuur wordt voltooid dat is gekoppeld aan de nieuwe Ceneri-uitbreiding van de externe landen.

De nieuwe klas krijgt er een unieke mechanica, afwijzing, die speciale vaardigheden activeert als ze uiterst rechts of links van je hand worden gespeeld.

Een nieuwe gewoonte voor de priester

De priester is altijd een van de meest gecompliceerde lessen geweest voor Blizzard op Hearthstone. Bij elke uitbreiding leek het erop dat Anduin's decks alleen irrelevant of te sterk konden zijn. Het probleem deed zich ook voor bij de laatste Grand Masters, waar de wereldkampioen Hunterace naar toe had gebracht een heel eenvoudig priesterdek gebaseerd op de oudste combinatie in het spel, het ontdekken plotseling te sterk om gestopt te worden.

Blizzard heeft besloten de klas van streek te maken, verwijderen vier klassieke kaarten (Profeet Velen, Vestale Auchenai, Sacred Fire and Shadow Form) e twee basiskaarten (County geestelijke en goddelijke geest). Nieuwe kaarten zullen de kaarten vervangen die zijn verzonden tussen de Old Glories, inclusief de legendarische Natalie Seline, en het saldo van andere basis- en standaardkaarten in de klas. De priester van de volgende uitbreiding zal nog meer spelen met het leven van zijn dienaren en dat van de tegenstanders. Alle details over de nieuwe kaarten die je kunt vind ze hier. 

De laatste lading van Leeroy

Beeldresultaat voor hearthstone leeroy jenkins
LEEEEEEROOOOOYYYYYYYYYYY

We komen nu op een pijnpunt. Zoals opgemerkt door veel prominente leden van de professionele gemeenschap, Hearthstone heeft een probleem met de basisset. De kaarten die het bevat zijn te sterk en dikke ontwikkelaars worden gedwongen de nieuwe uitbreiding te verzwakken om combo's te vermijden die de spelmechanica zouden kunnen breken.

Zo komen elk jaar sinds het begin van de scheiding tussen Standard en Wild een aantal van de kaarten in deze set tussen de Oude glorie en verbannen naar het Wild-formaat. Defecten zijn dit jaar bijzonder belangrijk. Laten we eens praten Acoliet van pijn, een van de beste minions om te vissen, Technocontroller, onvermijdelijk in de controledekken, Spreuk breker, in staat om vijandelijke volgelingen het zwijgen op te leggen, en Bergreus, het middelpunt van veel decks die een volledige of bijna volledige hand willen hebben.

Maar de meest pijnlijke afvalligheid is van hem. De kaart die me waarschijnlijk de meeste spellen heeft laten winnen. De enige legendarische die gebaseerd is op een echte World of Warcraft-legende. Leeroy Jenkins. Een held begroet ons daarom, zijn strijdkreet zal weerklinken in wilde landen die ik in ieder geval zelden durf te verkennen.

Pakketten, gerangschikte en nieuwe modi

Er zijn ook veel technische wijzigingen in het spel, te beginnen met die van de pakketten. de Dubbele bescherming, het onvermogen om twee identieke kaarten in een pakket te vinden, wordt uitgebreid met legendarische kaarten tot alle zeldzaamheden.

Blizzard heeft ook De competitieve modus zorgde voor een revolutie, zowel in Standard als in Wild. De ranglijst is op zijn kop gezet, met een divisie in competities, die vanaf het seizoen van april van brons naar legende gaat, elk met 10 rangen. Elk seizoen begint opnieuw vanaf Bronze 1, maar op basis van het resultaat van het vorige seizoen kun je een torenhoge multiplier krijgen die je met elke overwinning verdient. Bovendien zijn de beloningen voor hun resultaten aanzienlijk verbeterd.

La Battle-modus eindelijk zal het worden ondersteund en bijgewerkt. Daarnaast zal Hearthstone tijdens de tweede fase van het Jaar van de Feniks introduceren een andere modus spel, met elementen die lijken op de Arena, maar die een eigen collectie omvat.

De eerste uitbreiding van dit nieuwe jaar zal zijn Outer Lands Ashes. De revolutie voor Hearthstone begint in april.