Toen in 2015 de onafhankelijke ontwikkelaars van Moon Studios ze gepubliceerd Ori en het Blinde Bos op pc en Xbox One raakte de game meteen het publiek en de industrie als een bliksemschicht. In een markt die vaak gewillig niet dapper is Microsoft hij vertrouwde zelfs dit kleine team, dat erin slaagde een echte ode aan het genre voor te stellen metroidvania, die destijds zeker iedereen veroverde. Vijf jaar later komt dit vervolg dan ook vol verwachtingen, gezien het verleden van de vorige titel. Zoals welbekend is hype het is niet altijd een goede zaak, want hoe hoger de hoop, hoe zwaarder de dreun als aan de laatste niet wordt voldaan. Het is daarom terecht om er onmiddellijk van uit te gaan dat al het vertrouwen dat de community, maar ook dat Microsoft zelf (dat niet het kleinste bedrijf is) in de jongens van Moon Studios heeft geschonken breed terugbetaald in questo Ori en de Wil van de Wisps, een werk zonder twijfel poëtisch en meesterlijk in elk aspect, in staat om het hart te beïnvloeden, en niet alleen, in deze dagen van droevige gedwongen quarantaine.

Een sprookje op het scherm

De proloog van Ori en de Wil van de Wisps stelt ons voor aan de kleine uil Ku, een nieuw personage uit dit vervolg dat deel uitmaakt van de atypische familie die bestaat uit Ori, Gumo en Naru, en dat hij vanwege een niet helemaal perfecte vleugel niet zo kan vliegen. Ori slaagt er echter dankzij een door de moeder van Ku overgeërfde veer in om het probleem op te lossen, en zo kunnen de twee vrienden samen de eerste vlucht nemen. Door een storm worden de twee kleintjes echter overrompeld en van elkaar gescheiden. Ori merkt daarom dat ze op zoek moet gaan naar haar vriendin door de enorme gamewereld te doorstaan ​​en duizenden wisselvalligheden onder ogen te zien, om eindelijk herenigd te worden met de rest van de familie.

La trama voorgesteld door de jongens van Moon Studios is zo simpel als die van één sprookje, maar net zoals sprookjes zich voorbereiden om meerdere niveaus van lezen te hebben (min of meer volwassen), en geloof me, het kan wat gieten lacrima zelfs voor de meest volwassen speler en genavigeerd in bepaalde punten van het verhaal.

In alles dat het meest opvalt Ori en de Wil van de Wisps zijn gewoon de instellingen waar ons avontuur plaatsvindt. In vergelijking met het eerste hoofdstuk zijn de biomen in feite veel breder en gevarieerder, en de glimpen die ons in elk individueel scenario worden aangeboden, zijn gedenkwaardig, zonder enige uitsluiting. de artistieke component van het spel is in feite een van de pijlers van deze titel, en elke keer dat je even stopt van de hectische actie die Ori kan bieden om te bewonderen wat er voor je ogen verschijnt, verzeker ik je dat je altijd met open mond zult blijven voor de details en de obsessieve zorg die deze kleine studio erin heeft weten te brengen in elke pixel van het werk.

Alsof dit allemaal niet genoeg was, Gareth Coker wordt herbevestigd als componist van soundtrack van de titel. Opnieuw kan zijn muziek de ziel van de speler raken, perfect samensmelten met de visuele extase die Ori's grafische sector biedt, en zo een spectrum van emotionaliteit creëren dat van vreugde naar verbazing kan overgaan , maar ook tot het diepste verdriet in enkele ogenblikken.

Videogame met een hoofdletter V

Ori en de Wil van de Wisps het is echter geen grafisch avontuur, noch een loopsimulator, en daarom wordt het naast een sublieme visuele en geluidssector ook geflankeerd extreem technische gameplay en bevredigender dan ooit. In volledige stijl metroidvania in feite gaat de verkenning van de verschillende gebieden waaruit de gamewereld bestaat hand in hand met de groei van het vermogen van onze openhartige hoofdrolspeler. Als we in het begin begiftigd zijn met weinig leven en energie, weinig aanvallen en weinig mobiliteit, in end game Ori is een echte oorlogsmachine, met een arsenaal aan aanvallen en spreuken, die in combinatie met schokken, dubbele en drievoudige sprongen, glijden, en wie meer heeft gedaan, ons het gevoel geven dat we de meesters zijn van Niwen.

Het is echter duidelijk dat hoewel Ori op het eerste gezicht een schattige en knuffelige titel lijkt, het ook enorm kan zijn Spietato zeker baas vechten of in sommige moeilijke delen van platformer, waarin hetzelfde wordt getest Pazienza van de speler, naast zijn bekwaamheid pad in de hand. Het instant rescue-systeem van het eerste hoofdstuk wordt in dit vervolg ook vervangen door meer klassieke automatische controlepunten, die voorkomen dat de speler vast komt te zitten in ongemakkelijke situaties zonder uitweg. Zelfs het personage-voortgangssysteem is vernieuwd en neemt de "amuletten" van Hollow Knight, ook hier kan Ori een beslist gevarieerde set van deze upgrades uitrusten, waardoor de speler de vrijheid heeft om er een te bouwen bouwen aangepast aan uw speelstijl, die kan zijn gericht op kogels, of genezing, of weerstand, enzovoort.

Conclusies willen trekken, Ori en de wil van de slierten het vertrekt van de sterke punten van zijn voorganger, maar houdt daar niet op, integendeel gaat verder, het uitbreiden en verbeteren van de gebruikerservaring in elke sector. Door middel van visuele, geluid, verhalende en meesterlijke gameplay-oplossingen, het werk van de kinderen van Moon Studios is in staat om iets van elk type speler diep te raken, en in deze dagen van zorgen en noodgevallen, als je op zoek bent naar iets dat je hart kan verwarmen, maar je ook een complete en lonende game-ervaring kan bieden, dan raad ik je ten zeerste aan om deze openhartige geest een kans te geven, verzeker ik u dat u er geen spijt van zult krijgen.