Borderlands 3Borderlands 3 è konečně aangekomen op Steam, na een periode van exclusiviteit Epic Games Store zes maanden lang, en het lijkt erop dat veel fans hebben gewacht op de landing op het Valve-platform om het te spelen.

Volgens de gegevens gerapporteerd door Steam Charts in feite maakte Gearbox's looter shooter zijn debuut meteen in de top tien van de meest gespeelde titels en het opnemen van een piek van 93.597 hedendaagse spelers op zondag. Een significant cijfer, dat de 123.596 van Borderlands 2, absoluut record van de hele franchise, gevestigd in september 2012.

Een mogelijke bepalende factor was mogelijk het interessante lanceringsaanbod op Steam, waar Borderlands 3 is voorgesteld met een korting van 50% voor alle versies.

Het aanbod, geldig tot en met vrijdag, anticipeert op de release van de volgende DLC "Geweren, liefde en tentakels" gepland voor 26 maart.