Er zijn conventionele spellen die het leven van gamers jaarlijks markeren als een Zwitsers horloge. Er zijn innovatieve spellen, die de basis van hun genres heroverwegen om iets origineels en nieuws te bieden. En dan zijn er degenen die een gemengd gevoel van verbazing en totale verwarring achterlaten in de hersenen. Ze laten je twijfelen aan de intelligentie van de mensheid, inderdaad, aan het concept zelf Of we nu de goede kant opgaan of niet. The Longing, het geesteskind van Studio Seufz, behoort tot de laatste categorie en komt in een perfecte periode uit: die van de quarantaine voor COVID-19.

Het uitgangspunt in The Longing is heel eenvoudig: uw vader, een gigantisch en vermoedelijk zeer krachtig wezen, moet 400 dagen rusten, een uitgangspunt dat herinnert aan de legende van de Kyffhäusergebirge. Zijn trouwe schaduwknecht moet tegenwoordig wachten binnen het grottennetwerk waar zijn heer rust. Het aftellen is in realtime en stopt nooit met tellen tot het einde, zelfs als het spel is uitgeschakeld. Je zult het daarom ideaal kunnenstart het spel de eerste keer, sluit het en maak het in iets meer dan een jaar af. Of zoek iets om te doen in de gamewereld.

De verlangende Moby Dick
Lezen is een activiteit die de tijd laat vliegen. Natuurlijk, misschien niet zo zwaar als Nietzsche, maar elk moment is goed voor het verbeteren van je cultuur

De kaart is een labyrint van grotten, waar de hoofdrolspeler te voet doorheen vaart met een snelheid die, als we het langzaam noemen, een understatement zou zijn, maar eigenlijk heeft hij alle tijd van de wereld: haasten is niet nodig. En op dit punt wordt gehoopt dat het verlangen van de speler om te verkennen het overneemt, wat Ombra ertoe brengt nieuwe, mooie plekken te vinden om over zijn bestaan ​​na te denken en nieuwe, fantastische accessoires om de leefomstandigheden van zijn huis te verbeteren, om meer te passeren comfortabel deze 400 dagen. De game heeft een systeem binnenin waarmee je een plek in het geheugen van Shade kunt opslaan om terug te keren door het zelfstandig te laten lopen.

Tijd, of liever gezegd wachten, doordringt niet alleen de primaire richting van The Longing, maar ook vele secundaire aspecten. Sommige deuren zijn zo roestig dat het minuten duurt om te openen, net zoals de natuurkrachten langzaam en meedogenloos werken om natuurlijke bassins met water te vullen of om ondergrondse vegetatie te laten groeien. De speler wordt vervolgens cyclisch teruggebracht naar het spel om de verkenning voort te zetten. Het is een spel met het vermogen om lang in je leven aanwezig te zijn, en het staat vooral in contrast met onze hele moderne wereld, dus supersnel. Hier zal alles zijn gewicht hebben, zijn plechtigheid. Het beklimmen van een eenvoudige trap duurt enkele minuten, evenals het oversteken van een gang. We kunnen "ademen" samen met The Longing, genietend van de soundtrack en prachtige artistieke stijl, of vluchten verveeld en gefrustreerd.

Gelukkig gaat de tijd bij u thuis iets sneller voorbij, vooral als u activiteiten doet zoals boeken lezen. Je zult het niet geloven, maar binnen The Longing zijn er in hun geheel beroemde werken als Moby Dick en So Spoke Zarathustra, helaas alleen in het Engels aanwezig. Dus het verbeteren van de levensomstandigheden en het vinden van nieuwe activiteiten voor Shadow zorgt ervoor dat de 400-dagenteller sneller scrolt dan je zou denken. Bovendien zijn de grotten vol geheimen en mysteries die onthuld moeten worden en die je perspectief op de wereld kunnen veranderen.

De Longing Sad waarheid
Schaduw raakt ons allemaal rechtstreeks

Tijdens onze omzwervingen onthoudt Ombra zich niet van commentaar te geven met zijn gedachten als een eenvoudige dienaar, alleen voor de wereld. En het zet je aan het denken over jezelf, over je bestaan ​​en in deze specifieke historische periode die we ervaren, over quarantaine en verlangen. Je gedrag in het spel kan een weerspiegeling zijn van hoe je deze gebeurtenis op je kleine manier ervaart. Een vreemd nieuw ontwrichtend spel dat niets met de rest te delen heeft. Krankzinnig en verdeeldheid zaaien. Maar in de juiste nis, spreekt veel tot het hart, zet je aan het denken en houdt gezelschap veel langer dan je zou denken.