De titel die erin slaagt te mixen RPG-problemen met een gevechtssysteem gebaseerd opgebruik van kaarten, en met een scheutje Roguelike-elementen, komt in de laatste editie op pc en console aan: Deep Sky Derelicts: definitieve editie het is zojuist aangekondigd.

In een donkere, dystopische toekomst heeft de mensheid zich over de Melkweg verspreid en is de menselijke samenleving in twee afzonderlijke klassen verdeeld. Je bent een arme verstotene die gedwongen wordt te leven van de afval van verlaten stations. Een fantastisch verlaten buitenaards schip, naar verluidt verborgen in de Deep Sky-ruimtesector, is je ticket voor staatsburgerschap en een gezellig leven op een gastvrije planeet.

Start je onderzoek door een team van aaseters te creëren en verbeter vervolgens hun vaardigheden en uitrusting door vervallen ruimtestations, gevaarlijke planeten en verlaten buitenaardse schepen te verkennen. Vecht tegen de monsters voor buit en keer terug naar het startpunt om je uitrusting te verbeteren, allemaal in een karakteristieke retro-komische stijl.

Deep Sky Derelicts: definitieve editie komt daarna aan op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch 24 maart. De prijs van het pakket, dat twee volledige DLC's bevat, is vastgesteld op 24,99 €.