Op de verkoop van Death Stranding we weten niets: Sony heeft in feite geen verkoopgegevens vrijgegeven voor een van de vlaggenschipgames voor PlayStation 4, maar om erover te praten is het een bekende insider die, althans volgens het verleden, nooit heeft gesproken zonder bepaalde bronnen te hebben.

Schemering Golem, dit is inderdaad zijn bijnaam gevestigd dat Hideo Kojima's laatste poging een was verkoop flop, met meer dan drie miljoen onverkochte fysieke kopieën, die Sony niet echt leuk zou vinden. Dit zijn zijn woorden:

Death Stranding was een flop. In het begin verkocht het heel goed, maar er zouden meer dan 3 miljoen onverkochte exemplaren zijn en de verkoop vertraagde veel na de dag, wat ook veel van de betrokken acteurs irriteerde.

Death Stranding werd gezien als een ander, veel donkerder en horrorspel, maar na ongeveer anderhalf jaar ontwikkeling werd het bijna volledig geannuleerd, een soort zachte reset. Om deze reden hadden Sony en Kojima contrasten en waren sommige interne onderzoeken van Sony tegen het veel geld dat aan Kojima en zijn team werd aangeboden.

Dat gezegd hebbende, wil Dusk Golem graag aangeven hoe momenteel zijn de relaties tussen de producent en het Japanse bedrijf uitstekend en dat de uiteindelijke komst van een nieuwe Silent Hill het bewijs zal zijn van deze geconsolideerde obligatie.