De een na de ander, alle grote conferenties in de wereld van videogames lijken te zijn verslagen door de Nieuw Coronavirus. Tot nu toe heeft de grootste en belangrijkste van alle, E3, zich echter stoïcijns verzet. Steeds meer hardnekkige geruchten spreken nu van een witte vlag die door ESA wordt geheven. In 2020 komt er geen E3.

De eerste meest indringende geruchten begonnen op dinsdag 10 maart 's nachts te circuleren Devolver Digital hij had getweet dat hij zijn volgers uitnodigde om reserveringen voor luchtvaartmaatschappijen en hotels voor E3 2020 te annuleren.

Zeker niet de meest betrouwbare bron. Maar in de volgende uren ook de site Ars-techniek bracht het nieuws van een annulering van 's werelds grootste gaming-entertainmentshow, onder verwijzing naar bronnen dicht bij ESA, het organiserende bedrijf.

Als het nieuws werd bevestigd, zou het een vervloekte 2020 voor E3 eindigen. afvalligheid belangrijk zowel van de exposanten als van de organisatoren had de beurs op zijn knieën gebracht. Coronavirus zou daarom alleen de coup de grace zijn. We wachten op officiële aankondigingen, in de hoop op een ontkenning.

Update van 11/03/2020 om 16:50

De officiële aankondiging is aangekomen. ESA heeft verklaard dat E3 2020 niet zal worden gehouden. Hier is de volledige vertaalde verklaring, zoals gerapporteerd door Kotaku

"Na overleg met onze partners over de gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen in onze sector - E3-fans, werknemers, exposanten en oude medewerkers - hebben we de moeilijke beslissing genomen om E3 2020, die in Los Angeles zou plaatsvinden, te annuleren. Angeles tussen 9 en 11 juni 2020. "