AI-Assisted artistry lost het harde probleem van het creëren en schalen van hoogwaardige content op, waardoor 3D-artiesten meer tijd hebben om zich te concentreren op creativiteit

SAN FRANCISCO- (BUSINESS WIRE) -Unity Technologies (https://unity.com/), maker van 's werelds toonaangevende realtime 3D ontwikkelingsplatform, heeft vandaag de overname aangekondigd van Artomatix, een in Ierland gevestigd, bekroond softwarebedrijf dat AI en neurale netwerken gebruikt om artistieke 3D-workflows in topstudio's wereldwijd te stroomlijnen. Het vlaggenschipproduct van Artomatix, ArtEngine, maakt gebruik van AI om kunstenaars te helpen hun creatieve workflows voor materiaalcreatie te versnellen, waardoor hun vermogen om hun artistieke visie te bereiken en fotorealistische inhoud te produceren, wordt verbeterd. Workflowvoordelen zijn van toepassing op elke branche die 3D-inhoud maakt, ongeacht het platform of de engine. Onder de voorwaarden van de overname zal Artomatix zich aansluiten bij Unity en tegelijkertijd blijven opereren vanuit Dublin, Ierland, waar het team naar verwachting de komende twee jaar exponentieel zal groeien op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

"Door AI ondersteunde tools voor het maken van inhoud ondersteunen kunstenaars door hun creatieve snelheid te verhogen om beter werk te produceren en sneller kwaliteit te bereiken", zegt Brett Bibby, Chief Product Officer van Unity Technologies. "ArtEngine helpt gamestudio's realistische inhoud te maken voor de volgende generatie consoles en VFX-studio's om betere beelden voor films te bereiken en kan even indrukwekkende resultaten opleveren voor creatieven die in andere industrieën werken. Van automotive en architectuur tot retailmarketing en meer, de vraag naar hifi-ontwerpvisualisaties groeit exponentieel en profiteert van de mogelijkheden van ArtEngine. "

Vooruitgang in technologie en toenemende verwachtingen van de consument leiden tot een grotere vraag naar kwalitatief hoogwaardige content en bedrijven worstelen om hun producties op te schalen om aan deze vraag te voldoen. Unity streeft ernaar dit probleem op te lossen door inhoudscheppers te voorzien van geavanceerde, door AI ondersteunde artistieke workflows, zodat ze minder tijd kunnen besteden aan de repetitieve minutiae en meer tijd aan creatieve inspanningen, wat leidt tot betere eindgebruikerservaringen. Met ArtEngine vandaag kunnen 3D-artiesten snel inhoud van hoge kwaliteit maken die schaalbaar is voor de platforms van vandaag en voor de technologieën van morgen. Na verloop van tijd zullen Unity en Artomatix dezelfde diepte van technologie en creatieve flexibiliteit bieden aan alle kunstenaars wereldwijd.

"Unity begrijpt de waarde van het in staat stellen van makers om meer te doen, en dat is iets waar we ons enorm voor inzetten", zegt Joe Blake, Chief Executive Officer van Artomatix. "AI-creatiehulpmiddelen zoals Art Engine helpen om inhoud van AAA-kwaliteit binnen het bereik van meer makers dan ooit tevoren te brengen. Door lid te worden van Unity, kunnen we de levering van onze toonaangevende AI voor advertenties aanzienlijk versnellen. ArtEngine blijft platform-agnostisch, zodat makers kunnen profiteren van onze AI-technologie, ongeacht welke motor ze voor hun projecten kiezen. "

Unity is het complete platform voor realtime 3D (RT3D) ontwikkeling en biedt iedereen - van opkomende makers tot wereldwijde merken - de krachtigste en meest toegankelijke tools om realtime 3D-ervaringen te creëren. Er waren 37B installaties van Made with Unity-inhoud in 2019, wat overeenkomt met 3.3 miljard installaties per maand - of 1,185 installaties per seconde. Ga voor meer informatie naar www.unity.com.

Over Unity Technologies

Unity is de maker van 's werelds toonaangevende realtime 3D-ontwikkelingsplatform en biedt gebruikers de meest krachtige en toegankelijke tools om ervaringen voor de realtime wereld te creëren, te bedienen en er geld mee te verdienen. Unity stelt iedereen, ongeacht vaardigheidsniveau en branche, in staat om visuele 3D-inhoud te maken met behulp van technologie van wereldklasse, middelen te gebruiken die het gebruiksgemak maximaliseren en geld te verdienen zodat ze succes kunnen hebben met hun creaties. Het ontwikkelingsteam van 1,000 personen houdt Unity voorop in de ontwikkeling door samen te werken met partners zoals Google, Facebook, Oculus, Autodesk en Microsoft om te zorgen voor optimale ondersteuning voor de nieuwste releases en platforms. Made with Unity-ervaringen bereiken wereldwijd 3 miljard apparaten en zijn de afgelopen 37 maanden meer dan 12 miljard keer geïnstalleerd. Ga voor meer informatie naar www.unity.com.

Over Artomatix

Artomatix is ​​het toonaangevende AI-aangedreven platform voor het creëren van 3D-content, gebruikt door AAA-studio's en 3D-artiesten over de hele wereld die actief zijn in de game-, entertainment-, industriële en designindustrie. Het platform transformeert de manier waarop texturen en achtergronden in 3D-werelden worden ontworpen en zet de standaard voor scan- en voorbeeldgebaseerde workflows voor hoogwaardige contentgeneratie. Opgericht door Graphics Ph.D, Dr. Eric Risser, en geleid door Chief Executive Officer, Joe Blake, heeft Artomatix meerdere prijzen gewonnen, zoals de NVIDIA-prijs voor de meest veelbelovende startup. Het bedrijf is gefinancierd door Enterprise Ireland, NDRC en andere toonaangevende particuliere Ierse en Britse investeerders. Het bedrijf heeft een getalenteerd team opgebouwd, onder leiding van Joe Blake, en zal de komende twee jaar naar meer dan 100 mensen groeien, met een nieuw Unity-kantoor in het centrum van Dublin. Voor meer informatie, bezoek www.artomatix.com.

Contacten

Amanda Taggart
Unity PR
amandat@unity3d.com
310.980.9587

Bron BEDRIJFSDRAAD