Na het verlaten van Sony- en Coronavirus-problemen, E3 2020 moet worden geconfronteerd met het defect van iam8bit.

Het bedrijf was een van de belangrijkste creatieve partners van het evenement en zou de leiding hebben over een nieuw format dat tijdens de show van dit jaar zou zijn ontstaan. De beslissing werd op 5 maart 2020 via Twitter meegedeeld iam8bit stelt dat het bedrijf het E3-project verlaat met "Gemengde gevoelens".

 

ESA, de organisator van E3, werkte samen met iam8bit om de show nieuw leven in te blazen door iets nieuws te brengen. In dit licht bezien is deze afwijking nog pijnlijker. Het antwoord van ESA het duurde echter niet lang. In een verklaring zei het bedrijf:

“We kunnen bevestigen dat iam8bit niet langer deel uitmaakt van de interinstitutionele werkgroep van E3 2020. We hebben hun passie voor videogames en de bijdrage die ze de afgelopen jaren aan de show hebben geleverd. We hebben echter nog steeds verschillende partners met wie we samenwerken, waaronder 160over90, Mat + Lo, onze jarenlange medewerkers GES, Dolaher Events en Duble Forte. We werken met hen samen om fans, de media en de hele game-industrie een spannende show te bieden. ”

 

Het vervloekte jaar van E3 gaat daarom verder. Tra afvalligheid en cyberaanvallen, virussen en andere ongemakken, lijkt het erop dat 2020 niet het jaar is van de Electronic Entertainment Expo.