Valorant is een nieuwe FPS gepubliceerd door Riot Games, de studie achter league of legendes. De game speelt zich af in dezelfde wereld als League of Legends en Legends of Runterra en combineert aspecten van Counter Strike: Global Offensive e Team Fortress 2 in een tactisch schietspel.

In een tweet van 3 maart heeft Riot dat bekendgemaakt Valorant zal in de zomer van dit jaar worden uitgebracht. De game wordt exclusief voor pc. Ondanks dit belooft Riot ook de kans om te spelen met hardware van "Tien jaar geleden", specificerend dat de minimale vereisten echter slechts een maximum van 30 fps toestaan ​​tegenover de 144 die kunnen worden bereikt door modernere configuraties.

Net als andere games in de Riot-catalogus Valorant kan gratis worden gespeeld. Het is mogelijk dat het gebaseerd zal zijn op een businessmodel vergelijkbaar met dat van League of Legends, met de mogelijkheid om skins en andere esthetische objecten te kopen, maar er is nog steeds geen bevestiging in dit verband.

Op dezelfde manier is er nog steeds geen nieuws over een mogelijke open bèta waarmee je het spel voor de zomer in handen kunt krijgen. In de tussentijd, hoewel de game nog niet uit is, heeft Riot al een Discord-server voor de gemeenschap, naast de gebruikelijke sociale profielen.