Fortnite is nu een aangepast fenomeen. De videogame ontwikkeld door Epic Games breekt elke record maand na maand. deze resultaten leiden fysiologisch tot een merchandisingmarkt en gelicentieerde producten officieren, echt notaal. Vandaag is het draai van Jenga.

Meer dan 250 miljoen spelers wereldwijd, met een prijzenpot van maar liefst $ 100 miljoen voor het afgelopen competitieve seizoen. Het is Fortnite, de videogame van de platen, de meest gespeelde en besproken ooit, een echt wereldwijd fenomeen. Wie weet hoeveel spelers van alle leeftijden ervan dromen om live een van de vele spannende spellen te spelen die op pc, console, tablet of smartphone worden gespeeld. Nu wordt hun droom meer en meer reëel en tastbaar: na het recente succes van de speciale editie Monopoly Fortnite, kondigen Hasbro en Epic Games de komst van de hilarische Jenga Fortnite aan, met een volledig nieuwe spelmodus die de spelers naar de katapult zal brengen interieur van de mythische battle royale.

De markt voor bordspellen en aanverwante producten die onder licentie zijn gemaakt, bevindt zich in een werkelijk bloeiende periode. Denk bijvoorbeeld aan de aankondiging van enkele dagen geleden van de amiibo-achtige lijn gewijd aan Minecraft Earth.