Star Citizen Het is duidelijk een titel waarvan de geschiedenis en het ontwikkelingsproces voorbestemd zullen zijn om meerdere jaren uniek te blijven. De ontwikkelaars zijn constant bezig om hun werk te voltooien, zonder op te geven continu nieuwe mechanica implementeren.

Vandaag wordt ons verteld hoe het nieuwe werkt overlevingssysteem via een geschikte officiële video. Jonny Jacevicius, senior designer van Cloud Imperium, zei dat hoewel Star Citizen geen overlevingsspel in de traditionele zin is, het wel een te beheren systeem honger, dorst en temperatuur van het virtuele alter ego van de spelers. Hypothermie kan bijvoorbeeld het voor de hand liggende gevolg zijn van het niet dragen van het juiste pak bij het verkennen van een planeet. Er zullen ook buffs en debuffs van eten en drinken zijn. De verschillende statussen worden ook aangegeven dankzij visuele effecten, die steeds opdringeriger worden naarmate het personage de nadert Game Over.

Het diepteniveau van de mechanica ingebracht en voorzien in Star Citizen het is echt opmerkelijk. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het proberen van de ervaring die door de titel wordt geboden, nodigen wij u uit om periodiek verbonden te blijven voor communicatie over nieuwe gratis testsessies.