Un benchmark gelekt op het net, lijkt het de nieuwe kaarten van te hebben onthuld Nvidia, inclusief de GeForce RTX 3080. Een GPU met bron 33 teraflops. De twee grafische kaarten verschenen op Geekbench en zou 118 en 108 Mulit-processors hebben. Dit zou resulteren in 7.552 en 6.912 CUDA-kernen.

Prestaties veel verder dan wat wordt gezien in het huidige assortiment Nvidia-chips. De grotere chip bevat ongeveer 24 GB geheugen, werkt op 1,11 GHz en heeft een OpenCL-score van 184.096 op Geekbench.

Maar wees voorzichtig, deze gegevens geven niet noodzakelijk aan dat we geconfronteerd worden met de best presterende grafische kaart ooit. Als Nvidia besluit om de flops te verdubbelen in de volgende generatie GPU's, zijn de prestaties van de twee grafische kaarten ronduit verbluffend, maar als het besluit dit niet te doen, hebben we waarschijnlijk twee "eenvoudige" grafische kaarten met 17 TFLOP en 14 TFLOP in de hand.

Er is echter te bedenken dat de grootste en meest prestatiekaart op de markt nu 17 TFLOP heeft, waardoor het verhogen van de kloksnelheid van 1,11 GHz om zich aan te passen aan de 1,77 GHz van de Titan RTX prestaties zou leveren die bijna 26 TFLOP bereiken. Iets dat ook zou kunnen gebeuren met nieuwe RTX GPU's.

Als we geluk hebben, hoeven we niet te lang te wachten, want een aankondiging van de volgende generatie GPU's van Nvidia op de GTC wordt later deze maand verwacht.