EA Sports heeft aangekondigd dat het een in-game overlay van de knoppen in FIFA 20, althans voor sommige spelers, om de ontvankelijkheid van de bedieningselementen te verbeteren.

FIFA 20 ontvangt vaak kritiek van de gemeenschap voor het gebrek aan snelheid bij het ontvangen van de gegeven opdrachten, vooral in online games. Veel spelers melden een aanzienlijke vertraging tussen het moment waarop ze het commando geven en wanneer het spel het uitvoert.

In een recent Patch notitie EA heeft zijn "Live Study Methodology" beschreven, die het verzamelen van gegevens van echte spelers omvat, na de tests die intern in het bedrijf zijn uitgevoerd.

FIFA
Dit is hoe de overlay er in eerste instantie uit zal zien

Deze studies zullen dienen om de impact van kleine aanpassingen aan accommodaties te meten. De overlay, die eruitziet als die in de onderstaande afbeelding, wordt geïmplementeerd voor een klein aantal spelers. 

Met deze maatregel kunnen spelers in realtime zien hoe de game hun input ontvangt, zodat EA feedback met hun gegevens kan vergelijken. Dit werk zal lang duren, met name voor de verwerking van de verzamelde gegevens. Het is daarom gemakkelijk om te concluderen dat de prestaties van EA Sports niet van bijzondere invloed zijn op de speelbaarheid van FIFA 20. Deze gegevensverzameling zal daarom waarschijnlijk gebruikt om de prestaties van FIFA 21 te verbeteren.