De jongens van het team Wolkenkamer hebben dat bevestigd BioShock 4 zal de houden mening van de eerste persoon, in lijn met de andere hoofdstukken van de serie die in 2007 op consoles van de vorige generatie zijn beland.

Het studioteam met kantoren in Novato en Montreal, onlangs geopend vanaf 2K, beweert nog steeds aan het project te werken, dat zich in een embryonale fase bevindt en op zoek is naar een Senior spelontwerper die zich bezighoudt met essentiële spelmechanismen, zoals bedieningselementen en first-person camerabeheer.

Wolkenkamer wilde het kenmerk van deze visie behouden om een ​​gevoel van continuïteit met de vorige afleveringen te geven, gezien het feit dat de meest recente, BioShock Infinite, werd uitgebracht in de nu verre maart 2013.

Over dit nieuwe hoofdstuk is geen andere informatie gelekt, behalve de afwezigheid van Ken levine, de maker van de game, die in het verleden niet heeft meegewerkt aan de realisatie van het tweede hoofdstuk van de serie.

Dus we zullen lang moeten wachten om een ​​saga te kunnen spelen die de harten van veel gamers heeft doorbroken: BioShock 4 het zal waarschijnlijk bedoeld zijn voor consoles van de volgende generatie zoals PS5, Xbox-serie X e PC.