De zelfmoord van RachelThe Suicide of Rachel Foster is een wandelsimulator.

Als je na het lezen van deze twee woorden niet alles hebt gesloten en niet in paniek bent ontsnapt, je zult meer willen weten over deze in Italië gemaakte thriller.

Ontwikkeld door One-O-One Games en gedistribueerd door Daedalic Entertainment, The Suicide of Rachel Foster valt in feite in dat genre dat vandaag zo mishandeld wordt door de spelers die er meer een vreemde boeman in zien, dat niet de spirituele erfgenaam van de grafische avonturen in de loop der jaren zoveel in de mode is en klikt ' 90 van de vorige eeuw. Verder gaan dan veel vooroordelen, hebben veel spelers in het verleden kunnen genieten van uitstekende videogame-ervaringen zoals Firewatch of The Vanishing of Ethan Carter, om er maar een paar te noemen. Zal het schepsel van One-O-One Games met hen overeenkomen?

De zelfmoord van RachelJe kunt niet aan herinneringen ontsnappen

Het is 1993 en Nicole ze is nu een volwassen vrouw die eeuwig op de vlucht is voor haar verleden. Ze groeide op in Lewis & Clark County, waar ze met haar gezin het prestigieuze leidde Timberline Hotel, een hotelfaciliteit in Montana. Alles ging goed, totdat zich een scheur vormde in zijn ideale portret van de perfecte familie: zijn vader Leonard werd verliefd op de zestienjarige Rachel Foster, dochter van de plaatselijke dominee. Een verboden liefde die schandaal opwekte als het aan de oppervlakte kwam.

Rachel pleegde zelfmoord en uit een autopsie op het lichaam bleek hoe zwanger ze was met de man.

Het was op dat moment dat Nicole's familie ineenstortte: zij en haar moeder pakten hun koffers en verlieten voor altijd de plaatsen waar ze hadden gewoond, waardoor hun vader alleen in Montana bleef om de structuur te beheren. Tien jaar zijn verstrekenLeonard is net overleden en Nicole vindt zichzelf voor een brief van haar moeder, die jaren eerder verdween vanwege een ernstige ziekte, die met een oprechte oproep haar adviseert om het hotel te verkopen, haar studies te betalen en de rest aan de Foster-familie te doneren . Nicole gaat vervolgens naar het Timberline Hotel om het pand te controleren met de hulp van haar advocaat en door te gaan met de autorisatie om te verkopen.

Dit is de rijke synopsis van The Suicide of Rachel Foster, een zeer interessant onderwerp dat ons meeneemt naar de realiteit van een hotel dat door een storm niet meer gebruikt en geïsoleerd is van de rest van de wereld. Nicole houdt niet van deze plek, omdat de muren herinneringen aan een verleden uitstralen waaruit ze altijd is gevlucht, maar de onverbiddelijke weersomstandigheden dwingen haar om daar te blijven en de gebeurtenissen die haar leven hebben gemarkeerd, opnieuw te bekijken en ernaar te kijken in een nieuw licht.

"De ochtend heeft goud in zijn mond"

De locatie is een van de sterke punten van de hele productie: het Timberline Hotel is een fascinerende structuur die alle niveauontwerpmogelijkheden van One-O-One Games laat zien. Een labyrintische plek waarmee het niet moeilijk is om jezelf vertrouwd te maken naarmate het avontuur vordert. Het gebouw, vooral als je een filmliefhebber bent, doet denken aan de beroemde zonder al te veel moeite Overlook Hotel door Shining: naast de keuze aan wandtapijten, falen de meest ervaren niet om het voor de hand liggende eerbetoon aan de film te begrijpen door Kubrick, gelegen achter de receptie.

De geluidssector is absoluut het vlaggenschip van de titel: een gewoon buitengewone binaurale audio die je trouw het gevoel teruggeeft van elke stap van de hoofdrolspeler en van elke kraken van de structuur, die bijdraagt ​​aan het creëren van een beslist overtuigende sfeer van eenzaamheid. Voortzetting van het avontuur, deze elementen zijn van fundamenteel belang voor het opbouwen van een spanning die opgroeit om zichzelf met het mes te snijden, waardoor je meer dan eens in spanning kunt blijven, zonder de hulp van de beruchte (en armoedige) jumpscare zo misbruikt door titels van dit genre.

Juist vanwege de geweldige onderdompeling in de game-omgeving die de ontwikkelaars hebben weten over te brengen, blijft het uiteindelijk echter een beetje bitter in de mond voor de korte duur van de ervaring: terwijl je je toelegt op het verkennen van een beetje meer dan nodig het duurt nauwelijks meer dan 3 tot 4 uur om het spel te voltooien. Een echte schande om op te merken dat de aandacht die aan de instelling wordt besteed niet overeenkomt met een adequate interactie ermee, omdat dit beperkt is tot een paar elementen van het scenario die kunnen worden onderzocht en grotendeels irrelevant voor de gameplay.

Helaas is dezelfde benadering aanwezig in het script. De zelfmoord van Rachel Foster geniet eigenlijk van een onderwerp dat, hoewel het niet met originaliteit schijnt, het is echt fascinerend en geïnspireerd maar de manier waarop het is ontwikkeld, laat een beetje te wensen over over wat er wel en niet had kunnen zijn. Nicole, mede dankzij een nasynchronisatie van uitstekend vakmanschap, is ook een zeer interessant personage Irving, de stem die ons tijdens het avontuur vergezelt en ondersteuning biedt via een van de eerste modellen van radiotelefoons.

Zijn verhaal passeert vele interessante punten die misschien, om het verhaal niet te verspreid te maken en proberen om dode tijd te elimineren, het wordt verteld in een iets te hoog tempo en dat maakt je onvermijdelijk jammer voor de afwezigheid van die details die een geldige vertelervaring enorm hadden kunnen verrijken.

Interactieve toeschouwers

De gameplay van The Suicide of Rachel Foster ontwikkelt zich in de lijn van die in vergelijkbare titels: heel weinig actie en veel verkenning van de omgeving. De beperkte interactie ermee, gecombineerd met de schaarse noodzaak om het Timberline Hotel te verdiepen en te onderzoeken, maakt je meer een toeschouwer van Nicole's zaken dan de werkelijke architect. De objecten met een echt nut zijn weinig, nauwelijks gebruikt en de keuzes zijn tot op het bot beperkt, voor het grootste deel ingevoegd als opties in de uitstekende telefooninteractie die u zult hebben met Irving.

Hoewel je gefascineerd bent door de omgevingen die One-O-One heeft weten te creëren, kun je niet anders dan het subtiele gevoel negeren dat je deel uitmaakt van een reis waarin, te vaak, u bent beperkt tot de passagiersstoel. Niet dat dit het spel tot zinken brengt of het gevoel onherroepelijk mini, hoor, maar wat deze sector betreft, is de indruk dat er iets meer kan worden gedaan.

De zelfmoord van RachelEen interessant project

De zelfmoord van Rachel Foster blijft over het algemeen een titel die aandacht verdient.

Het One-O-Games-project is een werk in zijn dimensies en ambities, maar niet om deze reden bevat het weinig interessante elementen die het grote potentieel van het kleine Italiaanse softwarehuis laten zien. Een verblijf in het Timberline Hotel blijft een meer dan aangename ervaring en, zoals eerder gezegd, beslist verrassend wat betreft de geluidssector en die van de setting.

Uiteindelijk is er geen sprake van een meesterwerk en zal het niet worden opgenomen in de mijlpalen van het genre, maar mede dankzij de betaalbare prijs waaraan het wordt voorgesteld, Ik kan concluderen dat het nog steeds een titel is die het waard is om te spelen: het zal je een aantal aangename voldoeningen kunnen geven, zolang je maar een oogje dichtknijpt voor zijn onvolkomenheden.