Onder de spoelen van de kleine stad Shiokawa worden de gevaren steeds rustelozer en moe van het nestelen in de schaduw. Het geweld waarmee de oude goden hun verontrustende driftbuien over onze realiteit uitbraken, ondermijnt de fundamentele evenwichten van de realiteit, waardoor het leven wordt afgeteld waaruit er geen ontsnapping lijkt te zijn, verwelkom daarom comfortabel en geniet van de laatste handelingen van ons bestaan, voor ons gaat een nieuwe wereld open: een wereld van horror.

Een verdomde liefdesbrief

World of Horror verbergt niet dat het een belofte van genegenheid voor de Lovecraftian-geschriften en de visuele stijl van Junji Ito: De combinatie van twee autoritaire genieën die zo tegengesteld zijn, de ontwerper Pawel Kozminski creëert een afwijkende cocktail die de speler op het eerste gezicht betovert en verovert. De productie bewerkt door Ysbrid Games het structureert zijn grondslagen echter niet uitsluitend rond deze twee auteurs, maar onthult zichzelf vanaf het allereerste begin een compendium van vermeldingen en verwijzingen naar het horrorgenre in al zijn vormen, beginnend bij de meest voor de hand liggende Japanse stereotypen en archetypen, die doorgaan tot de cultus van de laatste twintig jaar en de grote klassiekers uit de westerse literatuur passeren. Het tegenkomen van deze min of meer verhulde citaten is zeker een integraal onderdeel van de ervaring, hoewel niet zo opdringerig dat het minder gewend publiek de volledige titel niet kan genieten. De sfeer van World of Horror fascineert sinds het hoofdscherm en brengt de speler die ernaar uitkijkt in vervoering tuimelen van het hol van het witte konijn en ontdek welke verschrikkelijke verrassingen hem te wachten staan.

Resultaatbeelden voor een wereld van horror

De verschrikkingen van Shiokawa

Het hoofddoel van World of Horror is het ontrafelen van de streng van vijf verschillende mysteries (op een totaal van twaalf die momenteel beschikbaar zijn) en verkrijg zoveel sleutels om de vuurtoren van de stad te kunnen betreden, die het hart lijkt te bewaken van het geheim dat het dagelijks leven opschudt. Door toegang te krijgen tot het prikbord van ons huis, dat fungeert als naaf tijdens het macabere avontuur kun je een van de mysteries selecteren en het onderzoek starten. Ons karakter kan genieten bonussen en eigenaardigheden die het ruwe pad dat voor ons ligt kunnen vergemakkelijken, en ook kunnen rekenen op bondgenoten en magie van de meest uiteenlopende toepassingen. Het verkennen van de wereld van World of Horror leidt ertoe dat ons alter-ego verschillende gebeurtenissen tegenkomt, zelfs los van het hoofdplan. Hier begint hij te voelen de meest "rolistische" smaak van de ervaring: in feite test elk evenement onze statistieken en bestraft het resultaat van de huidige act met een die-roll, achter de schermen gegooid. Het is daarom mogelijk om ervaring op te doen en onze kenmerken te verbeteren, zoals charisma of geluk, maar ook onze levenspunten en die met betrekking tot onze gezond verstand, die uiteraard op de proef wordt gesteld tijdens de bizarre onderzoeken die ons te wachten staan. Bovendien, door het niveau te verhogen, krijg je de kans om een ​​aantal passieve vaardigheden te kiezen die onmisbaar kunnen zijn om niet het slachtoffer te worden van de sinistere mysteries die over ons opdoemen. Door Shiokawa te verkennen is het mogelijk om een ​​aantal specifieke activiteiten te ondernemen: de schooltuinen kunnen rijk zijn aan roddel, essentieel voor onze doelen, terwijl ze de mogelijkheid bieden om kostbare bondgenoten te werven, dapper (of dom) genoeg om met ons mee te doen aan onze gekke zoektocht.

Resultaatbeelden voor een wereld van horror

De RPG-ziel van World Horror is ook belichaamd in de aanwezigheid van turn-based vechten tegen vijanden en bazen die plotseling een einde kunnen maken aan onze reis, en hoewel ze niet het hoofddoel van de ervaring zijn, vormen ze nog steeds een onlosmakelijk onderdeel van de ervaring. De mobs kunnen onze HP of onze psyche raken, of beide, terwijl onze avatar kan rekenen op vechten met blote handen of op verschillende soorten wapens, zelfs die van geluk verzameld in hetzelfde gevecht. De regels van de gevechten zijn niet echt onmiddellijk en vertrouwen op een menu dat absoluut in de beginfase is chaotisch en verspreidend, hoewel vol met opties. Tijdens je beurt heb je een bepaald aantal punten en elke actie, van ontwijken tot richten, tot het sturen van een bondgenoot tegen de vijand of het uitrusten van een wapen, heeft verschillende kosten, afhankelijk van de complexiteit of het belang ervan. Zodra je hebt gekozen hoe je de juiste balk wilt gebruiken en vullen die is toegewijd aan de samenstelling van onze ploeg, begint de geselecteerde reeks. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ​​bocht te maken door te beslissen om te richten, om vervolgens een zware aanval uit te voeren met ons wapen en met de, enkele, resterende punten, onze tegenstander te schoppen. Vertrouwen op magie heeft geen invloed op actiepunten, maar, afhankelijk van de kracht of het type, kan het een hoeveelheid gezondheidspunten of psyche-punten kosten (die Stamina en Rede worden genoemd), dit biedt een extra en krachtige pijl voor onze boog, zij het spaarzaam te gebruiken. De zaak is opgelost a ongeacht onze keuzes, zolang je tijdens het vechten geen voortijdig spel tegenkomt, maar het is niet altijd mogelijk om het beste einde van het lopende mysterie tegen te komen. In feite hebben de meeste kleine avonturen die ons te wachten staan ​​twee of drie verschillende eindes, en de resolutie van secundaire missies, evenals onze keuzes, zijn beslissend om het best mogelijke resultaat te bereiken. Met elke voltooide missie kunnen we een van de vijf hangsloten openen die onze toegang tot de vuurtoren blokkeren, toegang krijgen tot de laatste handeling van het spel en ons de mogelijkheid bieden om de totale vernietiging van het universum te voorkomen. De speelse component van World of Horror, hoewel een beetje te ingewikkeld, blijkt voldoende te zijn solide en boeiend, eenvoudig maar functioneel. Hoewel gebaseerd op zeer klassieke concepten van het genre, vertoont het goede flitsen van vindingrijkheid en enkele originele ideeën, hoewel niet tot in de perfectie geïmplementeerd, althans tot op heden.

Resultaatbeelden voor een wereld van horror

Chaos Agent

World of Horror kan worden gecategoriseerd als een RPG-horror visuele roman, maar het is noodzakelijk om de ziel ervan te vermelden roguelite, echte motor van de game-ervaring. Ongeacht de modus die je kiest om te selecteren, creëert een game een reeks willekeurige reeksen, gebaseerd op een totaal van 200 verschillende evenementen, van de meest frivole tot de meest beslissende, die het tempo van het avontuur aanzienlijk kunnen veranderen. Uiteraard is elk mysterie gebaseerd op een goed gedefinieerd begin, een ontwikkeling en een epiloog, maar alles "in het midden" is onderworpen aan verschillende variaties. Om de waarheid te zeggen, het is onwaarschijnlijk dat deze willekeurige gebeurtenissen veel invloed zullen hebben op de oplossing van de zaak, en ondanks dat ze zijn ingevoegd met de wens om frisheid aan elke verschillende "run" begonnen te brengen, zijn ze niet erg succesvol in deze taak, ook gezien het feit dat ondanks hun grote aantal, komt het vaak voor dat er een gebeurtenis tegenkomt die al eerder heeft plaatsgevonden, zelfs na een paar uur spelen. Gezien de aard ervan vormt het spel de functie van een extra obstakel voor de speler permadeath: de game over leidt daarom tot het verlies van enige voortgang of verzameld object, maar bewaart de gegevens met betrekking tot de voltooiing van de mysteries en laat ons altijd zien welke eindes we al hebben ontgrendeld voor de reeds opgeloste. Terwijl je de snelheid van een gemiddeld spel in ogenschouw neemt, vraag je je af of de procedurele structuur gekenmerkt door een sterke willekeur de beste keuze is voor een titel die veel van zijn charme baseert op het verhaal. Over het algemeen is het goed om te onderstrepen hoe World of Horror, hoewel onvolmaakt, altijd interessant, mede dankzij de verscheidenheid aan evenementen waarin het onmogelijk is om over te komen, die helaas een tweesnijdend zwaard blijken te zijn, vanwege de bovengenoemde problemen.

Resultaatbeelden voor een wereld van horror

Het gezicht van horror

De grafische en artistieke uitstraling van World of Horror wordt op een manier gepresenteerd heerlijk gestoord. De oproer van citaten ontbreekt zelfs visueel niet, en er zijn veel details en goodies die een bewonderenswaardige zorg tonen door de auteur, die in staat is geweest om een ​​zeer afgeleide horror-titel in te pakken, maar op een of andere manier ook te onderscheiden en te herkennen met kracht en gemak in een steeds rijkere en meer verspreide indiescene. de enige echt pijnlijk punt ligt in het ontwerp van enkele van de Ancient Gods, die de verontrustende en misselijkmakende artistieke inspiratie die de rest van de productie doordringt niet respecteren, maar deze Lovecraftian-wezens vertegenwoordigen met onaantrekkelijke aspecten en in sommige gevallen zelfs smakeloos of grappig, botsen met de rest van de schoonheid van het werk. De weergave van een 2-bits wereld overtuigt echter door zichzelf solide en consistent te tonen met wat de game wil vertegenwoordigen.

deur

Wat het schrijven betreft, World of Horror laat zich helaas zien fluctuerende, waardoor interessante maar niet erg diepgaande verhalende aanwijzingen worden getoond: de auteur hoeft niet uitgebreid of didactisch te zijn, maar om de aanwezige goede ideeën uit te breiden en te verrijken, die niet het bijtmiddel bevatten dat nodig is om dat gevoel van rusteloosheid dat wordt gezocht in een titel van dit type. Over het algemeen, hoewel een beetje te synthetisch in de uitwerking van de terreur die de kleine Japanse stad grijpt, bijna alle de mysteries tonen een intrigerend idee wat het onderzoeken waard is. Over het algemeen is het product behoorlijk succesvol in deze zin, hoewel aangewakkerd door de angst om nog meer te willen durven dan het al doet, een beetje ingetogen in vergelijking met het pand.

Ito

Einde van de wereld

World of Horror vandaag spelen betekent helaas niet alleen geen complete ervaring hebben om er op in te kunnen gaan, een spel zijn vroegtijdige toegang, maar worden ook geconfronteerd met een verscheidenheid aan bugs en problemen variërend van irrelevant tot destructief. Er zijn in feite talloze gevallen waarin de uitvoering van de titel op brute wijze wordt beëindigd, crashando rechtstreeks naar de desktop en dat leidt tot het verlies van alle niet-opgeslagen voortgang. Bovendien is het vanwege dit probleem niet mogelijk om enkele beschikbare mechanica te proberen of bepaalde objecten te exploiteren, waardoor de algehele ervaring wordt geschaad. Als je kijkt naar de onvolledige aard van de titel, door een enkele persoon, en je wilt een oogje dichtknijpen voor kleine bugs en glitches, kan men niet nalaten te wijzen op de ernstige problemen die hem treffen. Zelfs gezien de zeer lage prijs waarvoor de titel wordt aangeboden, is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat we het op dit moment niet alleen hebben over een fragmentatie vanwege de vroege toegang, maar ook door een veel indrukwekkendere hoofdpijn. Hoe dan ook, hoewel World of Horror niet van start gaat en zijn oorspronkelijke beloften niet volledig nakomt, geniet hij ervan een magnetisme en een charisma dat eerlijk gezegd moeilijk te weerstaan ​​is. Alle fans van het genre kunnen daarom een ​​daad van vertrouwen doen en een overhaaste aankoop doen die, zelfs in het licht van de beschreven problemen, hen zeker gelukkig zal maken, zolang ze de roguelite-aard dragen. Voor alle anderen is het raadzaam om minstens een paar weken of maanden te wachten, zo niet de volledige exit, zodat de meeste knopen tot een hoogtepunt kunnen komen.