De videogametransposities van animatiewerken, bijna altijd Japans, hebben en hebben nog steeds een onzeker lot, in afwisselende fasen. Vaak staat het voor een One Piece World Seeker, andere keren merk je dat je hiermee te maken hebt Dragonball Z: Kakarot, om maar twee titels te noemen die diametraal tegenovergesteld welkom waren. In nog andere gevallen worden we echter geconfronteerd met werken zoals One Punch Man: A Hero Niemand weet het. De titel is op PlayStation 4, Xbox One en pc dit 28 februari. Het werk is duidelijk gebaseerd op de gelijknamige manga One Punch Man, die een geanimeerde aanpassing heeft verkregen die in 2016 in Italië is aangekomen. Als de anime duizenden gebruikers heeft kunnen entertainen en entertainen, moeten we ons daarom afvragen of de interactieve tegenhanger net zo goed opgeleid en geschikt is voor het bedrijf.

Een held die niemand kent

In One Punch Man: A Hero Nobody Knows we spelen niet de hoofdrolspeler van de Saitama-serie, maar we spelen de rol van een nieuwe heldhelemaal personalizzabile in het aspect, in de bewegingen, waaraan we duidelijk de naam moeten geven. Niet dat de initiële aanpassing bijzonder bindend is, omdat we elke somatische eigenschap kunnen veranderen - eigenlijk recreëren krassen ons karakter - wanneer we het willen. We zijn daarom een ​​onbekende held, die zijn debuut maakte binnen de Association of Heroes en die aanvankelijk de rang krijgt toevertrouwd C. Onze baan? eenvoudig, een held zijn missies voltooien, vijanden verslaan en burgers in nood helpen. Alles om de onze te vergroten ranking en onze reputatie. Een nogal anonieme incipit, maar die toch het perfecte voorwendsel is om aan het avontuur te beginnen en haar de juiste reden voor de slechterik te geven.

Ga het veld in

We beginnen met het onderzoeken van de titel vanuit zijn essentiële component: de vechtsysteem. One Punch Man: A Hero Nobody Knows ziet eruit als een klassiek driedimensionaal vechtspel, verrijkt met verschillende functies die het echter echt maken origineel divertente. Allereerst kunnen we in alle richtingen bewegen en actie ondernemen tegen de vijand. We zijn in staat om lichte en zware aanvallen uit te voeren, die beide kunnen worden geladen door de speciale knop ingedrukt te houden. Door ze op specifieke tijden af ​​te wisselen, kunt u vervolgens verschillende combo's maken, allemaal effectief en prachtig om te zien. De parade is gewijd aan een speciale knop, die, als hij met extreme precisie wordt uitgevoerd vlak voordat hij wordt geraakt, ons achter de tegenstander teleporteert, die op deze manier onbedekt blijft. Presenteer vervolgens de projecties, of handige trucs om de tegenstander in elke situatie te raken, omdat ze niet kunnen worden opgeslagen. We hebben dan ik dodelijke slagen, met name krachtige technieken die energiebalken verbruiken en die kunnen worden uitgerust en ontgrendeld in de geschiedenis. Maar om een ​​al geldig vechtsysteem enorm uit te breiden zijn de evenementen en heroïsche inzendingen. De eerste zijn volledig willekeurige gebeurtenissen die tijdens een gevecht kunnen plaatsvinden, zoals een meteorenregen die zowel ons als onze vijand kan beschadigen. Het is daarom van essentieel belang om in vergelijkbare omstandigheden ook de omgeving in de gaten te houden, zodat u geen duidelijk nadeel ondervindt. Bij heroïsche inzendingen kunnen we echter de tussenkomst vragen van een held die in de buurt is en die een timer nodig heeft om naar het slagveld te gaan. Nadat de timer is verstreken, kunnen we de held in kwestie overnemen met behulp van zijn bewegingen en vaardigheden. Dit zijn gimmicks die de game-ervaring zeker diversifiëren en maken levendiger dan ooit. Voortzetting van het verhaal, ze ontgrendelen vervolgens i super fatale schotenecht afwerker het slachtoffer aanzienlijke schade kan toebrengen. Echt een gevarieerd, rijk, dynamisch en dat systeem houdt niet op met plezier maken, Verzeker ik je.

One Punch Man: A

Je woont in de stad

One Punch Man: A Hero Nobody Knows biedt de speler een stad om te verkennen, wanneer je duidelijk niet vecht. Dit is aanvankelijk erg smal, maar naarmate het door de geschiedenis vordert, wordt het geleidelijk breder nieuwe gebieden beschikbaar. Binnen de gamingwereld hebben we drie hoofdactiviteiten: de Hoofdkwartiermissiesde Filiaalmissies en opdrachten burgers. Terwijl de eerste twee soorten activiteiten die zijn die de geschiedenis echt doen vorderen, zijn opdrachten eenvoudige verzoeken van burgers of andere helden. Dergelijke verzoeken kunnen bestaan ​​uit de meest uiteenlopende taken, van eenvoudige haal zoektocht op van levering tot verdere gevechten. Hoewel missies zo vaak als gewenst kunnen worden herhaald, zijn stadstoewijzingen slechts eenmaal beschikbaar voor voltooiing, dus niet landbouwbaar. Het moet ook gezegd worden dat, zelfs als het in zijn geheel ontgrendeld is, de kaart van de stad het is niet bijzonder breed, maar wordt echter gekenmerkt door voldoende elementen en activiteiten. In deze zin had het misschien kunnen zijn meer doen, en verder diversifiëren van de game-omgeving zou het zeker niet hebben verwend, integendeel.

Red de wereld in stijl en groei

One Punch Man: A Hero Nobody Knows wordt verder gekenmerkt door een echt progressie-, verbeterings- en personalisatiesysteem large vol mogelijkheden. Ten eerste is het belangrijkste verschil tussen de hoofdkwartiermissies en die van de filialen het type beloning. De eerste geeft ons eigenlijk allebei evaluatie punten dat bijdrage punten. De evaluatiepunten stellen onze held in staat zijn rang te verhogen en daarmee de te beklimmen ranking, streven naar de maximale. Bijdragepunten daarentegen vergroten onze populariteit bij burgers en beïnvloeden daarom ook het vertrouwen dat zij in ons stellen. Dit kan ertoe leiden dat ze ons belangrijke taken met grotere beloningen toevertrouwen. Filiaalmissies kennen daarentegen alleen contributiepunten toe. Over het algemeen is het systeem als volgt: het verkrijgen van contributiepunten verhoogt onze reputatie en overtuigt het hoofdkwartier om ons opdrachten toe te vertrouwen, waarmee we evaluatiepunten voltooien waarmee we onze rang kunnen verhogen. Door missies en gevechten te voltooien, krijgen we ook ervaringspunten, handig zowel om ons personage een niveau hoger te brengen als om nieuwe slots te ontgrendelen voor het doden van slagen en extra vaardigheden. Zonder i te vergeten groeipunten, waardoor de statistieken van ons karakter, vijf in totaal, worden verhoogd: vitaliteit, kracht, dodelijke slagen, energiebar en heroïsche inzendingen.

One Punch Man: A

Ook aanwezig bekwaamheid, bepaalde vaardigheden waarmee het mogelijk is om de bovengenoemde kenmerken te verbeteren zonder gebruik te maken van ervaringspunten en die moeten worden uitgerust in speciale slots. Vaardigheden kunnen ook worden gekocht in boekwinkels op de kaart. Precies, ik sprak over winkels als een ander aspect dat het werk van Spike Chunsoft kenmerkt, is het personalizzazione van onze held vanuit verschillende invalshoeken. Allereerst kunnen we nieuwe kleding kopen in de verschillende winkels, maar niet alleen. Naast de reeds genoemde vaardigheden, is het mogelijk om verschillende objecten te kopen die onze parameters beïnvloeden en die kunnen worden doorverkocht. Bovendien kunnen we het uit het menu kiezen vechtstijl van onze hoofdpersoon. We hebben de meest evenwichtige, de zwaarste gebaseerd op krachtige aanvallen of de stijl waarmee je melee-wapens kunt gebruiken die in winkels kunnen worden gekocht. Een bepaalde vechtstijl bepaalt het type dodelijke slag die kan worden gelanceerd, dus het is aan ons om degene te kiezen die het meest sympathiek voor ons is. Een aparte vermelding verdient het ons huis, die we vrij kunnen aanpassen door de meubels en interieurs te kiezen die we verkiezen. Dit element heeft op geen enkele manier invloed op de gameplay en gamemechanica, maar het is nog steeds een aangename toevoeging die het totale aanbod verrijkt.

One Punch Man: A

Een uitdaging om niet te onderschatten

Terugkerend om de gevechten van One Punch Man: A Hero Nobody Knows te onderzoeken, moet worden gespecificeerd dat zij ze moeten niet lichtvaardig worden genomen. Vaak blijken de vijanden bijzonder taai te zijn, en niet de juiste aandacht tijdens de botsingen kunnen ons gemakkelijk blootstellen aan hun aanvallen. In dit verband raad ik u ten zeerste aan om u voor te bereiden op bepaalde botsingen die wellicht ingewikkelder blijken te zijn dan verwacht. Om bepaalde taken te voltooien, kan het inderdaad nodig zijn om ons karakter adequaat te verbeteren, misschien door andere missies te voltooien voordat we ons aan een specifieke uitdaging wijden. Een moeilijkheid die, is het goed om toe te voegen, nooit frustrerend is, maar die iemand uitnodigt om te geven altijd de beste en om verder te gaan in het avontuur. Het niveau van de uitdaging waarop de titel is gekalibreerd slaagt er zonder twijfel in om spelers te verleiden om door te gaan met het avontuur. En dit zelfs alleen offline, gezien de tevredenheid die voortvloeit uit het verslaan van beslist geldige AI, die echter zeker niet kan concurreren met online gebruikers.

One Punch Man: A

Een andere belangrijke spil waaromheen One Punch Man draait: A Hero Nobody Knows is in feite de component voor meerdere spelers. In de stad kunnen we avatars van andere spelers tegenkomen, met hen communiceren via chat en emote e daag ze uit in de strijd. Bij de receptie van het hoofdkantoor zijn er ook de Online evenementen in uitvoering, die op elk moment toegankelijk is. Om ten volle van te kunnen genieten, moet de titel eigenlijk in het bedrijf worden gespeeld, maar ik garandeer je dat het geen noodzakelijke voorwaarde is om plezier te hebben en waardeer de kwaliteit van het werk van de jongens door Spike Chunsoft.

Wees helden, met enige onzekerheid

One Punch Man: A Hero Nobody Knows bewijst zichzelf technisch geldig, terwijl het bij meer dan één gelegenheid zijn kant leunde aan bepaalde onzekerheden. Ondanks dat de titel op een redelijk stabiele en vloeiende manier draait, met name rond de 60 FPS, vooral in de gevechten, worden ze vaak gevonden achterblijven daalt in prestaties plotselinge. Dit gebeurt vooral wanneer u in steden bent, en vooral wanneer u reist. In bepaalde situaties zijn de NPC-modellen traag te laden, en daarom is het noodzakelijk om een ​​paar seconden te wachten voordat ze ermee kunnen communiceren. Dit zijn geen bijzonder ernstige tekortkomingen, maar toch traag de game-ervaring, met dien verstande dat de titel nog steeds volledig plezierig is. Op de lange termijn kan de titel bovendien een zekere schade lijden herhaling, zowel van de uit te voeren taken als van de gevechten die moeten worden aangegaan. In dit verband is het advies om niet te lange sessies te doen, maar om het spel te benaderen beetje bij beetje, om het effect zoveel mogelijk te verminderen verveling en herhaling.

One Punch Man: A

Een beslist geldige ervaring

One Punch Man: A Hero Nobody Knows, samengevat, is een ervaring om te proberen. De titel is veelzijdiger en rijker dan het lijkt en kan zowel fans van de serie als liefhebbers van vechtspellen tevreden stellen. We hebben het zeker niet over een meesterwerk, maar over een werk dat weet wat het is en wat het doet entertaint zonder al te veel pretenties en vooral zonder zichzelf serieus te nemen, de ironie en komedie van de originele anime te delen. Geen spel om absoluut te kopen geblinddoektechter: als je niet dol bent op de manga of de animatieserie en de herhaling gemakkelijk beschuldigt, kun je elders kijken. Als je in plaats daarvan klaar bent om de rol van de held op je te nemen en de krachten van het kwaad te verslaan, aarzel dan niet om je hand op het pad te leggen, omdat de stad heeft je nodig.