In de afgelopen uren Larian Studios geopenbaard aan de interne wereld Baldur's Gate 3, derde hoofdstuk van het memorabele rollenspel.

Il PAX East 2020 het was het podium van het evenement, dat al enkele jaren door duizenden fans werd gewacht. Voor de realisatie van het project zijn de ontwikkelaars constant bezig samenwerking met Wizard of the Coast en er is ook onthuld dat demotor Divinity 4.0. Onder de aangekondigde functies vinden we een online multiplayer-modus voor zover spelers, de mogelijkheid van vormgeven van de achtergrond van hun personages, net als een klassiek rollenspel en een vechtsysteem gebaseerd op de 5e editie van Dungeons & Dragons.

De titel is alleen bedoeld voor de pc-markt en Google Stadia. Mogelijk zal het mogelijk zijn om te spelen Baldur's Gate 3 al tegen het einde van 2020. De ontwikkelaars zijn van plan het beschikbaar te stellen in vroege toegang.