Il coronavirus heeft talloze gevolgen voor de entertainmentwereld, waaronder het annuleren van evenementen zoals de Cartoomics en Overwatch League of vertragingen bij de productie van hardware zoals Klep index. Kortom, de verspreiding van de ziekte heeft zowel nieuwsgierige als onverwachte repercussies, en dit laatste heeft ermee te maken Plague Inc, de bekende epidemische simulator.

De ontwikkelaar, Ndemic Creations, heeft inderdaad via hem gerapporteerd plaats dat het spel was verwijderd uit de App Store in China, vanwege de spookachtige aanwezigheid van 'illegale inhoud'. Er is geen meer gedetailleerde rechtvaardiging gegeven dan deze, en de auteur van de titel zelf is dat erg in de war over de verbinding die het kan hebben met Coronavirus.

Op dit moment probeert Ndemic Creations contact te maken Cyberspace Administration van China om het probleem te identificeren en op te lossen, zodat Plague Inc. opnieuw in de winkel kan worden geïntegreerd. Verwijdering is een uiterst ongelukkig incident voor de ontwikkelaar, vooral nu de verkoop stijgt juist vanwege de verspreiding van het virus.