Fiera Milano hij maakte bekend met een persbericht dat Cartomics, de publicatie-, entertainment- en stripbeurs, die plaatsvond tussen 13 en 15 maart, zal worden uitgesteld vanwege nieuwe zorgen coronavirus.

De beurs valt samen met de Milan Games Week, een ander evenement georganiseerd door Fiera Milano, en zal daarom plaatsvinden tussen 2 en 4 oktober 2020, in de fieramilano-paviljoenen in Rho.

De beslissing  “Wordt gedicteerd door het verantwoordelijkheidsgevoel van de organisatoren om de gezondheid van bezoekers, exposerende bedrijven en partners beter te beschermen, na de snelle evolutie van de verspreiding van Covid-19."

Het samengaan van deze twee beurzen zal leven geven zoals gerapporteerd in het persbericht, a "Een evenement dat een referentiepunt zal zijn voor fans van strips, cinema, publishing, videogames en entertainment".

Een uitstel van het evenement was te verwachten, gezien de zeer vastberaden reactie dat de instellingen de besmetting van Coronavirus moesten bevatten, die in Lombardije een van de belangrijkste Europese uitbraken. Minder voorspelbaar was de fusie met Milan Games Week, die eigenlijk leven geeft aan een van de grootste nerdbeurzen van Italië. Bovendien vindt het evenement plaats in combinatie met de herfstromics (1-4 oktober 2020) en minder dan een maand voor de beurs bij uitstek, Lucca Comics & Games.

De Covid-19-epidemie heeft nu ook belangrijke gevolgen in Italië, waarna het in de voorgaande weken voor ongemak had gezorgd in veel andere delen van de wereld, met aanzienlijke gevolgen zelfs de wereld van videogames.