GameStopGameStop het staat al vele jaren centraal in de retailmarkt voor videogames maar vandaag is hij in grote moeilijkheden.

Met de geleidelijke achteruitgang van de fysieke videogamemarkt (en daarmee het tweedehands koop- en verkoopsysteem, het vlaggenschip van de keten), is het bedrijf wanhopig op zoek naar nieuwe methoden om klanten te overtuigen voet in de winkels te zetten en geld uit te geven.

Terwijl in de afgelopen jaren de strategie van GameStop is gericht op het vullen van de speciale merchandising- en Funko Pop-winkels van alle soorten, onlangs zijn we begonnen met het testen van nieuwe conceptstores die meer gericht zijn op de "sociale" aanpak.

Zoals Gamesindustry meldtworden momenteel drie soorten nieuwe winkels getest, allemaal in Tulsa, Oklahoma.

Alle drie hebben ze een gemeenschappelijke noemer: de drastische vermindering van de ruimte die is gereserveerd voor de verkoop van videogames en de transformatie van de winkels tot sociale ontmoetingsplaatsen, met ruimtes voor bordspellen, pc-stations voor online gaming en tv-ruimtes ontworpen voor retrogaming.

De drie winkels vertegenwoordigen variaties van hetzelfde thema (er is er een die het meest is toegewijd aan retrogames en die meer gericht is op "popcultuur") maar het uiteindelijke doel blijft voor iedereen hetzelfde.

Gamestops transformeren in plaatsen waar je tijd kunt doorbrengen met videogames, in plaats van de winkels waar je kunt binnengaan om je eigen pre-order videogames te maken.

GameStop
Foto: GI.biz

Gewoon een concept of de juiste manier om opnieuw te starten?

Het gebruik van de diensten van de nieuwe conceptstores is gratis en vereist slechts één "PowerUp Rewards-lidmaatschap" om toegang te krijgen, met personeel dat zich toelegt op het controleren van de leeftijd van de gebruiker die games wil gebruiken die niet worden aanbevolen voor minderjarigen.

Opgemerkt moet worden dat deze winkels zich nog steeds in de test bevinden en er is geen zekerheid dat het bedrijf ervoor kiest om deze verandering op wereldwijde schaal toe te passen.

In een interview met betrekking tot de oprichting van deze conceptstores, de Chief Customer Officer Frank Hamlin zei: "Ik kwam terug van E3 2014, ging direct naar de leiders van die tijd en zei:" We missen een enorme kans ". Toen ging ik verder met een echt politiek incorrecte zin: 'Als E3 het Vaticaan van videogames is, waarom is Gamestop dan niet de plaatselijke kerk?' "

Dit kan de juiste manier zijn om te doen herleven of GameStop het is voorbestemd om een ​​lot te volgen dat vergelijkbaar is met dat wat jaren geleden gebeurde in Blockbuster?