Electronic Arts lijkt het serieus te willen nemen intimidatie probleem, bedreigingen en wangedrag van zijn gebruikers. één youtuber, Kurt Fenech, evenals de professionele speler van FIFA, was verbannen van elke multiplayer-service inherente effecten van het EA-merk na verschillende wangedrag jegens gebruikers en werknemers van het overzeese softwarehuis.

In november 2019 werd Kurt0411 na een reeks schendingen van de EA SPORTS FIFA Wereldwijde gedragscode waarin hij werknemers en andere spelers bedreigde, uitgesloten van competitie of deelname aan EA SPORTS FIFA 20 Global Series of toekomstige evenementen. competities. Sindsdien is Kurt aanstootgevende en bedreigende berichten en video's over EA-medewerkers en concurrerende spelers blijven posten via sociale media en heeft hij anderen aangemoedigd hetzelfde te doen. Zijn berichten zijn alle grenzen overschreden, wat heeft geleid tot zeer persoonlijke aanvallen die onze Servicevoorwaarden schenden. We tolereren geen bedreigend gedrag. Als gevolg hiervan is het Kurt0411's EA-account vandaag verboden om onze services te spelen en te gebruiken vanwege deze ernstige en herhaalde overtredingen.

Fenech ging zelfs zo ver als publiekelijk richten, door zijn video's, werknemers van het Amerikaanse bedrijf, die hem werkloosheid wensen. Wat maanden geleden begon met eenvoudige klachten over de game lijkt te hebben geresulteerd in een echte oorlog tussen de partijen.

Wij geloven in ieder geval dat de gebruikersgedrag was onaanvaardbaar. We gaan niet in op de verdiensten van de hem gegeven straf, maar de situatie moest duidelijk op een of andere manier worden ingeperkt. Toch lijkt er geen nieuws te zijn over rechtszaken.

Gelooft u dat een dergelijke disciplinaire interventie het probleem kan oplossen of, omgekeerd, het erger verder?